Seminar Verdienmodellen voor duurzame en gezonde voeding

donderdag 24 september 2020
vanaf 09:00 uur
Wageningen UR

Seminar Verdienmodellen voor duurzame en gezonde voeding

De mondiale Food & Agrisector staat voor een grote transitieopgave. Onderzoek van Wageningen Economic Research leert dat door een trans disciplinaire benadering grote stappen te maken zijn. In dit seminar met workshop gaan we in op de vraag: Hoe is de onderlinge afhankelijkheid tussen bedrijven, overheden en consumenten bij het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen voor gezonde en duurzame voedselproducten én diensten. Hoe kunnen deze verdienmodellen succesvoller zijn?

Waarom dit seminar bijwonen?

In dit seminar werken we met een trans disciplinair analysemodel (SUSFANS-model) met Europese consumptiedata, milieudata en economische data. Hierdoor worden kansen voor innovatie op het gebied van duurzaamheid en gezondheid blootgelegd. Daarnaast krijgt u de gelegenheid om met de andere deelnemers samen een route uit te tekenen naar een toekomstbestendig voedselsysteem.

Voor wie is dit seminar?

Dit seminar is interessant voor professionals in het bedrijfsleven en (semi)overheid, die betrokken zijn bij innovatie op waarde richting de consument, in de food industry, food retail, food service & horeca.

Programma en onderwerpen

Tijdens het seminar wordt ingegaan op de noodzaak en mogelijkheden van veranderende consumentenbehoeftes en transitieopgaves in de Agri & Food sector. Naast diverse presentaties bevat het programma ook kennisuitwisseling, co-creatie over een innovatieproject en interactie tussen de experts en de deelnemers in een workshop. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De kern van een toekomstbestendig voedselsysteem
  • Nieuwe verdienmodellen op het gebied van dierenwelzijn, transparantie, specialisatie en korte ketens
  • Groeiende groene steden, het betrekken van burgers en consumenten in de toekomst van voedsel
  • Het duurzaamheidsmodel van SUSFANS

Cursusleider

De cursusleider van dit seminar is W.J. (Willem) Ruster MSc (Senior Business Development Manager Sustainable Food Systems, Wageningen University & Research (WUR).

Meer informatie & inschrijven

U kunt zich inschrijven voor het seminar Verdienmodellen voor duurzame en gezonde voeding of download eerst de brochure. Vragen? Neem contact op met de programmamanger Astrid Kuhlkamp-Kleissen.

 

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.

Heeft u ook interesse om partner van Living Lab Regio Foodvalley Circulair te worden?

Wij verwelkomen u graag! Circulair ondernemen is geen utopie meer, het is inmiddels een serieus businessmodel dat kansen biedt. Heeft Living Lab Regio Foodvalley Circulair uw interesse gewekt en wilt u ook bijdragen aan een circulaire economie?

Bekijk alle voordelen
Copyright 2020 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven