De mondiale Food & Agrisector staat voor een grote transitieopgave. Onderzoek van Wageningen Economic Research leert dat door een trans disciplinaire benadering grote stappen te maken zijn. In dit seminar met workshop gaan we in op de vraag: Hoe is de onderlinge afhankelijkheid tussen bedrijven, overheden en consumenten bij het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen voor gezonde en duurzame voedselproducten én diensten. Hoe kunnen deze verdienmodellen succesvoller zijn?
In dit seminar werken we met een trans disciplinair analysemodel (SUSFANS-model) met Europese consumptiedata, milieudata en economische data. Hierdoor worden kansen voor innovatie op het gebied van duurzaamheid en gezondheid blootgelegd. Daarnaast krijgt u de gelegenheid om met de andere deelnemers samen een route uit te tekenen naar een toekomstbestendig voedselsysteem.
Dit seminar is interessant voor professionals in het bedrijfsleven en (semi)overheid, die betrokken zijn bij innovatie op waarde richting de consument, in de food industry, food retail, food service & horeca.
Tijdens het seminar wordt ingegaan op de noodzaak en mogelijkheden van veranderende consumentenbehoeftes en transitieopgaves in de Agri & Food sector. Naast diverse presentaties bevat het programma ook kennisuitwisseling, co-creatie over een innovatieproject en interactie tussen de experts en de deelnemers in een workshop. De volgende onderwerpen komen aan bod:
De cursusleider van dit seminar is W.J. (Willem) Ruster MSc (Senior Business Development Manager Sustainable Food Systems, Wageningen University & Research (WUR).
U kunt zich inschrijven voor het seminar Verdienmodellen voor duurzame en gezonde voeding of download eerst de brochure. Vragen? Neem contact op met de programmamanger Astrid Kuhlkamp-Kleissen.
Wij verwelkomen u graag! Circulair ondernemen is geen utopie meer, het is inmiddels een serieus businessmodel dat kansen biedt. Heeft Living Lab Regio Foodvalley Circulair uw interesse gewekt en wilt u ook bijdragen aan een circulaire economie?
Bekijk alle voordelen