Tweedaagse masterclass ‘Van bijproduct naar circulaire korte ketens’

maandag 01 november 2021
08:30 uur - 17:00 uur
Live

Tweedaagse masterclass ‘Van bijproduct naar circulaire korte ketens’

Wat

Masterclass bestaande uit 2 dagdelen voor agrarisch producenten uit Regio Foodvalley over het verwaarden van bijproducten en andere reststromen tot nieuwe regionale voedselketens. 

Doelstelling

Versterken en verduurzamen van de regionale voedselketens door 

  • ontwikkelen van nieuwe bestemmingen voor reststromen 
  • ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen door ontwikkeling van levensvatbare circulaire businessconcepten
  • ambachtsbedrijven betrekken bij circulaire korte voedselketen

Tijdens de masterclass ontwikkelen de deelnemers concrete ideeën voor nieuwe product-markt-combinaties. En, zij verkennen mogelijkheden om deze producten daadwerkelijk te gaan maken. 

Aanpak

De masterclass bestaat uit twee dagdelen waarin de voedselstromen van 8 agrarisch ondernemers centraal staan. Beide sessies zijn actieve werksessies, ‘living labs’, waarin de basis wordt gelegd voor zowel individuele oplossingen als eventuele gezamenlijke ideeën. 

  • De masterclass is in november en bestaat uit twee dagdelen van 2,5 uur. We plannen de data in overleg.
  • De bijeenkomsten zijn op locatie bij twee van de deelnemers.
  • Er is plaats voor maximaal 8 agrarische producenten uit Regio Foodvalley. Elke ochtend staan 4 agrarische bedrijven centraal en zijn de andere deelnemers actieve luisteraars. Eventuele nauw betrokken ketenpartners / afnemers zijn ook welkom in overleg.
  • Op basis van huiswerk, de beide bijeenkomsten en uitwerking na afloop ontwikkelen de ondernemers concrete plannen voor nieuwe producten inclusief mogelijk afzet. 

De masterclass wordt gegeven door Sebastiaan Hetterschijt, levensmiddelentechnoloog / productontwikkelaar en al jaren actief in de voedselketen. Sebastiaan heeft kennis van wet- en regelgeving, is creatief met voedselstromen, denkt vanuit de marktvraag en werkt naar praktisch toepasbare ideeën.

Wie?

  • Primaire producenten uit Regio Foodvalley die:
    • (willen) produceren voor de regionale markt
    • (willen) werken aan de verwaarding van reststromen
    • stappen (willen) zetten naar een duurzame en circulaire bedrijfsvoering
    • actieve en transparante samenwerking in de voedselketen nastreven
  • Ook afnemers van deelnemende producenten zijn van harte welkom
  • Er is plaats voor 8 producenten, vol = vol. Indien de interesse groter is, dan overleggen we over alternatieven.

Kosten voor deelname

Vergoeding voor onkosten á maximaal € 50 excl. BTW.

Werkplaats Circulaire Voedselketens

Deze tweedaagse masterclass is een samenwerking van het POP3 project Proeflokaal, Regiodeal Foodvalley en de Werkplaats Circulaire Voedselketens (lees hier meer).

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de masterclass via onderstaande button.

Aanmelden

Agenda Werkplaatsbijeenkomsten in 2021

Meer informatie over de werkplaats bijeenkomsten leest u hier.

Interesse of vragen?

Heeft u interesse om deel te nemen of heeft u vragen? Op deze pagina vindt u algemene informatie over de Werkplaats Circulaire Voedselketens en contactgegevens van de werkplaatstrekkers.



Meer informatie

Werkplaats Circulaire Voedselketens

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Heeft u ook interesse om partner van Living Lab Regio Foodvalley Circulair te worden?

Wij verwelkomen u graag! Circulair ondernemen is geen utopie meer, het is inmiddels een serieus businessmodel dat kansen biedt. Heeft Living Lab Regio Foodvalley Circulair uw interesse gewekt en wilt u ook bijdragen aan een circulaire economie?

Bekijk alle voordelen
Copyright 2021 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven