Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

De Werkplaats Bouw is een samenwerking tussen het samenwerkingsprogramma Regio Foodvalley Circulair en Cirkelstad Veenendaal. Cirkelstad is een platform dat werk maakt van een circulaire en inclusieve bouwsector. Binnen de verschillende cirkelsteden wordt kennis opgehaald en onderling gedeeld.

Bij deze bijeenkomst staan materialen en constructie centraal. Qua materialen vooral een stuk herkenning van circulariteit in materialen en materiaal stromen met een paar treffende voorbeelden. Qua constructie komt het thema losmaakbaarheid aan de orde en hoe dat bijdraagt aan duurzaamheid en circulariteit.

De werkwijze van de Werkplaats Bouw bestaat vooral uit ‘Community of Practice’ bijeenkomst per kwartaal. Deelnemers werken actief samen aan hun eigen concrete praktijkprojecten. Waarbij we gebruik maken van de aanwezige kennis van Cirkelstad. Tijdens deze sessies zullen staan verschillende thema’s centraal staan. Maar vooral komen. Het zal daarnaast vooral gaan om concrete praktijkvoorbeelden aan bod die ingebracht worden door de deelnemers van de werkplaats. Het zijn dus geen bijeenkomsten waar achterover geleund wordt, maar we gaan actief met elkaar aan de slag! Samen dingen uitproberen, fouten maken en daar weer van leren.

Thema’s waar aan gedacht wordt zijn: materiaal, ontwerp, proces en digitalisering. Maar ook nieuwe samenwerkingen, eigenaarschap en financiële aspecten komen aan bod. Graag zien wij de hele keten vertegenwoordigd, ook niet-bouwbedrijven zijn dus van harte welkom!