Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Rapporteren & communiceren over circulaire inspanningen

Wat houdt het in?

Alfa Accountants en Adviseurs Bennekom, Barneveld en Amersfoort zijn founder van het Living Lab Regio FoodValley Circulair.  Alfa deelt hiermee in de urgentie om circulair te gaan ondernemen. Het Living Lab Regio FoodValley Circulair is een aanzet en krachtenbundeling van
meerdere partijen richting de transitie naar een circulaire economie. In hoeverre we daarin succesvol zijn, kan onder andere worden afgelezen aan de hand van meetbare grootheden. Hoe ondernemers circulair kunnen ondernemen én dat kunnen aantonen is een zoektocht die we in de werkplaats ‘Meetbaarheid van circulariteit’ gezamenlijk willen maken.

Uitnodiging tweede bijeenkomst 31 oktober

Op 31 oktober wordt een vervolg gegeven aan de input die is opgehaald bij de eerste werkplaats van 17 juli.

Inmiddels is de agenda vastgesteld en de volgende sprekers zullen u enthousiasmeren :

  • Wim de Haas (WUR) en Henk Kievit (CHE) nemen u mee in een “bewezen” procesaanpak daar waar het gaat om meten van resultaten, maar tevens het belang van samenwerken.
  • Koos Wagensveld (HAN) laat ons kennismaken met innovatieve en circulaire initiatieven in de regio, de rol van de HAN hierin en de voortgangsrapportages.
  • Tot slot zal Loes Keetels (Schuttelaar & Partners) aan de hand van praktijk voorbeelden aangeven waar je als ondernemer tegenaan loopt bij het definiëren van je doelstellingen en het implementeren van circulaire ambities binnen je organisatie.

Tevens wordt er aandacht besteed aan de verschillende rapportagemodellen die er momenteel worden gehanteerd op het gebied van circulariteit. Ook zal er ruimte zijn voor discussie over praktische toepasbaarheid en relevante sectoren binnen onze regio.

De werkplaats is erop gericht om komend jaar te komen tot een “objectief gedragen rapportage” met betrekking tot circulaire initiatieven in de regio.

Aanmelding startbijeenkomst

Bent u geïnteresseerd en wilt graag deelnemen?
Meld u aan via secretariaat@regiofoodvalleycirculair.nl voor 29 oktober.