Onderdeel van Living Lab Day
Start: 10.45 -11.45 Parallele sessie
1,5 jaar geleden startte de Werkplaats Voedselverspilling in Regio Foodvalley. Ondernemers en vertegenwoordigers van het onderwijs en overheden gingen met uiteenlopende ambities aan de slag om in onze regio verspilling van voedsel terug te dringen en reststromen te herwaarderen. Ondertussen zijn verschillende stappen gezet!
Corona zorgt tegelijkertijd bij velen voor gewijzigde omstandigheden. Supermarkten zijn erg druk, zorginstellingen hebben veel aan hun hoofd, onderwijs sluit veel schoolkantines en horeca en bedrijfsrestaurants kennen heel bizarre tijden met weinig en soms geen publiek. Dat betekent dat verspilling voor sommigen even geen prioriteit heeft, voor anderen juist wél. Het belang van een voedselketen met gezond voedsel, gezonde inkomsten en weinig verliezen wordt voor velen juist nu duidelijk.
Graag nodigen wij regionale ondernemers en vertegenwoordigers van onderwijs en overheden uit om deel te nemen aan onze online Werkplaats-bijeenkomst op 19 november.
Voedselverspilling is een thema dat steeds meer aandacht krijgt. Consumenten zien vaker dat zij als individu verschil kunnen maken via eigen huishouden en inkoop. Het onderwijs heeft diverse lespakketten en leerlijnen ontwikkeld of tot zijn beschikking; van modules consuminderen, onderzoeksopdrachten, kromkommer-vlogs tot een ‘verspillingsbattle’ en meer.
Ketenpartijen nemen steeds vaker initiatief om hun eigen reststromen te verminderen en samenwerking te zoeken met andere partijen die deze reststromen nieuwe waarde geven.
Nu is het moment aangebroken om elkaar weer eens bij te praten en vanuit de verschillende invalshoeken te inspireren en te delen waar we enthousiast over zijn. Maar ook om te onderzoeken waar het lastig is of waar we elkaar nog kunnen versterken. Daarom nodigen wij u uit voor een online Werkplaats Voedselverspilling op 19 november. Deze werkplaats is onderdeel van de Living Lab Day, op deze dag staat het thema Foodvalley Circulair centraal met als gastspreker Jan Jonker (duurzame troonrede 2020, professor Duurzaam Ondernemen).
10.45 Welkom!
10.50 Voedselverspilling; actueel thema in het onderwijs
11.05 Reststromen herwaarderen in de voedselketen
11.20 Andere kansrijke ontwikkelingen in de regio
11.30 Matchmaking vraag en aanbod: durf te vragen!
11.40 Waar verder op inzetten komende tijd?
11.45 Afronding en naar lunchsessie
Wij verwelkomen u graag! Circulair ondernemen is geen utopie meer, het is inmiddels een serieus businessmodel dat kansen biedt. Heeft Living Lab Regio Foodvalley Circulair uw interesse gewekt en wilt u ook bijdragen aan een circulaire economie?
Bekijk alle voordelen