Werkplaatsen

Werkplaatsen

Werkplaatsen zijn tijdelijke netwerken van ketenpartijen, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden die aan de slag willen in de praktijk. De netwerken zijn thematisch ingestoken. In sommige werkplaatsen ligt de nadruk op kennisuitwisseling en het delen van ervaringen uit ieders praktijk. Andere werkplaatsen hebben een concrete uitdaging of ontwikkelwens, met een nadruk op samenwerking en keteninnovatie. De werkplaats Bouw is inmiddels opgestart. U kunt nog deelnemen. Daarnaast zullen de komende periode ook andere Werkplaatsen worden opgestart.

Werkwijze

De werkplaatsen verschillen qua werkwijze, afhankelijk van de aard van de uitdagingen en de behoeften van de deelnemers. Deelnemers bepalen samen hun opgave en aanpak. De rode draad bestaat uit 4 live bijeenkomsten per jaar. Tussen de bijeenkomsten werken de deelnemers aan hun opgaven en worden waar nodig nieuwe verbindingen, kennis en expertise ingezet. We organiseren de Werkplaatsen waar mogelijk in samenwerking met relevante partijen en organisaties. Hierdoor zorgen we voor verbinding van verschillende initiatieven en maken we maximaal gebruik van bestaande kennis en netwerken.

Werkplaatsbegeleider

Iedere werkplaats heeft een werkplaatsbegeleider die als facilitator en aanjager optreedt. Hij/zij begeleidt de kennisuitwisseling en ontwikkeling van doelen en ambities en draagt zorg voor verbindingen, cross-overs, kruisbestuiving en het betrekken van de juiste mensen. De begeleider onderhoudt korte lijnen met de programmamanager en de andere werkplaatsbegeleiders. De begeleider zorgt onder meer voor het uitdragen van resultaten.

Aankomende werkplaatsen

Verspillingsvrije week

Dinsdag 01 september 2020

Samen Tegen Voedselverspilling  lanceert de Verspillingsvrije week. Een week die je uitdaagt om zo min mogelijk voedsel weg te gooien....

Lees meer

Food Future Event 2020

Donderdag 10 september 2020

Kan een product gezond, duurzaam, lekker, betaalbaar, voedzaam, transparant, clean label, plantaardig, biologisch, palmolievrij, lang houdbaar, allergeenvrij, emissievrij, plasticvrij, suikervrij,...

Lees meer

The Future of Us Innovatief Congrestival

Vrijdag 11 september 2020

Dit evenement is verplaatst naar 11 september. Op 11 september vindt voor de tweede keer The Future of Us plaats,...

Lees meer

Seminar Verdienmodellen voor duurzame en gezonde voeding

Donderdag 24 september 2020

De mondiale Food & Agrisector staat voor een grote transitieopgave. Onderzoek van Wageningen Economic Research leert dat door een trans...

Lees meer
Copyright 2020 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven