Werkplaatsen

Werkplaatsen

Werkplaatsen zijn tijdelijke netwerken van ketenpartijen, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden die aan de slag willen in de praktijk. De netwerken zijn thematisch ingestoken. In sommige werkplaatsen ligt de nadruk op kennisuitwisseling en het delen van ervaringen uit ieders praktijk. Andere werkplaatsen hebben een concrete uitdaging of ontwikkelwens, met een nadruk op samenwerking en keteninnovatie. De werkplaats Bouw is inmiddels opgestart. U kunt nog deelnemen. Daarnaast zullen de komende periode ook andere Werkplaatsen worden opgestart.

Werkwijze

De werkplaatsen verschillen qua werkwijze, afhankelijk van de aard van de uitdagingen en de behoeften van de deelnemers. Deelnemers bepalen samen hun opgave en aanpak. De rode draad bestaat uit 4 live bijeenkomsten per jaar. Tussen de bijeenkomsten werken de deelnemers aan hun opgaven en worden waar nodig nieuwe verbindingen, kennis en expertise ingezet. We organiseren de Werkplaatsen waar mogelijk in samenwerking met relevante partijen en organisaties. Hierdoor zorgen we voor verbinding van verschillende initiatieven en maken we maximaal gebruik van bestaande kennis en netwerken.

Werkplaatsbegeleider

Iedere werkplaats heeft een werkplaatsbegeleider die als facilitator en aanjager optreedt. Hij/zij begeleidt de kennisuitwisseling en ontwikkeling van doelen en ambities en draagt zorg voor verbindingen, cross-overs, kruisbestuiving en het betrekken van de juiste mensen. De begeleider onderhoudt korte lijnen met de programmamanager en de andere werkplaatsbegeleiders. De begeleider zorgt onder meer voor het uitdragen van resultaten.

Aankomende werkplaatsen

SAVE THE DATE: Programma Jong Leren Eten bestaat vier jaar, samen verder!

Woensdag 28 oktober 2020

Meer informatie volgt nog. 

Lees meer

Verkenning Regionale verspillingshub

Dinsdag 03 november 2020

Verkenning Regionale verspillingshub (niet openbaar) Vanuit de Werkplaats Voedselverspilling in de Regio Foodvalley is het idee ontstaan voor het bundelen...

Lees meer

Werkplaats Maakindustrie

Donderdag 19 november 2020

Meer informatie volgt. 

Lees meer

Waterstof kick-off event

Woensdag 09 december 2020

We staan aan de vooravond van een indrukwekkende wereldwijde verandering. Een verandering die van belang is om de wereldwijde CO2...

Lees meer
Copyright 2020 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven