Werkplaats Bouw

Werkplaats bouw

Wat houdt het in?

De Werkplaats Bouw is een samenwerking tussen het samenwerkingsprogramma Regio Foodvalley Circulair en Cirkelstad Veenendaal. Cirkelstad is een platform dat werk maakt van een circulaire en inclusieve bouwsector. Binnen de verschillende cirkelsteden wordt kennis opgehaald en onderling gedeeld.

Film: principes Cirkelstad
Meer informatie: www.cirkelstad.nl

De werkwijze van de Werkplaats Bouw bestaat vooral uit ‘Community of Practice’ bijeenkomst per kwartaal. Deelnemers werken actief samen aan hun eigen concrete praktijkprojecten. Waarbij we gebruik maken van de aanwezige kennis van Cirkelstad. Tijdens deze sessies zullen staan verschillende thema’s centraal staan. Maar vooral komen. Het zal daarnaast vooral gaan om concrete praktijkvoorbeelden aan bod die ingebracht worden door de deelnemers van de werkplaats. Het zijn dus geen bijeenkomsten waar achterover geleund wordt, maar we gaan actief met elkaar aan de slag! Samen dingen uitproberen, fouten maken en daar weer van leren.

Thema’s waar aan gedacht wordt zijn: materiaal, ontwerp, proces en digitalisering. Maar ook nieuwe samenwerkingen, eigenaarschap en financiële aspecten komen aan bod. Graag zien wij de hele keten vertegenwoordigd, ook niet-bouwbedrijven zijn dus van harte welkom!

Hoe kunt u deelnemen?

De werkplaatsen zijn toegankelijk voor founders en partners van het samenwerkingsprogramma Regio Foodvalley Circulair. Om te kunnen deelnemen aan de werkplaats Bouw – en ook andere Werkplaatsen – wordt u deelnemer aan het samenwerkingsprogramma. Hoe dit precies werkt kunt u vinden in het samenwerkingsprogramma, dat hier te downloaden is. Een overzicht van de kosten is te vinden in bijlage 3 van de samenwerkingsovereenkomst. Deze is eveneens te downloaden onder hetzelfde kopje.

Met deelname aan de Werkplaats Bouw krijgt u dus toegang tot de kennis en het netwerk van zowel het Samenwerkingsprogramma Living Lab Regio Foodvalley Circulair als dat van Cirkelstad Veenendaal en landelijke Cirkelstad!

Bent u geïnteresseerd en wilt graag deelnemen aan deze werkplaats? Dat kan nog!
Neem hiervoor contact op met Alexander van den Buuse.

Trekker werkplaats bouw

Alexander van den Buuse
Spinner Cirkelstad
avandenbuuse@innax.nl

Aankomende werkplaatsen

Seminar Verdienmodellen voor duurzame en gezonde voeding

Donderdag 24 september 2020

De mondiale Food & Agrisector staat voor een grote transitieopgave. Onderzoek van Wageningen Economic Research leert dat door een trans...

Lees meer

Hoeveel verspil ik eigenlijk? Doe in Regio Foodvalley mee aan de 0-meting

Maandag 12 oktober 2020

Hoeveel verspil ik eigenlijk? Doe mee aan de online werkplaatsbijeenkomst op 12 oktober, 14.00 – 16.00

Lees meer

Werkplaats Bouw + Breakfast

Dinsdag 13 oktober 2020

Op dinsdag 13 oktober vindt weer een fysieke werkplaats Bouw plaats. Deze keer combineren we het met een duurzaam ontbijt,...

Lees meer

SAVE THE DATE: Programma Jong Leren Eten bestaat vier jaar, samen verder!

Woensdag 28 oktober 2020

Meer informatie volgt nog. 

Lees meer
Copyright 2020 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven