Werkplaats Voedsel

Werkplaats voedsel

Nederlandse bewoners gooien ieder jaar voor zo’n € 1,7 miljard aan voedsel weg

Dat is zo’n 34 kilo per persoon! Dat is per persoon ruim € 100,-, meer dan € 400,- voor een gemiddeld gezin! Producenten, verwerking, tussenhandel, horeca en supermarkten verspillen nog eens zo’n € 2,5 miljard aan voedsel. Daar gaan we wat aan doen.

Regio Foodvalley wordt dé nationale proeftuin voor minder voedselverspilling. Bedrijven, overheden, onderwijs- en kennisinstellingen slaan de handen ineen om minder te verliezen en meer waarde te creëren. De Proeftuin richt zich op 3 doelgroepen:

  • Ondernemers / ketenpartijen;
  • Inwoners
  • Onderwijs

Deze Werkplaats Voedsel is dus voor de 1e doelgroep, voor ondernemers en andere ketenpartijen.

Hoe kunt u deelnemen?

De werkplaatsen zijn toegankelijk voor founders en partners van het samenwerkingsprogramma Regio Foodvalley Circulair. Om te kunnen deelnemen aan de werkplaats Voedsel – en ook andere Werkplaatsen – wordt u deelnemer aan het samenwerkingsprogramma. Hoe dit precies werkt kunt u vinden in het samenwerkingsprogramma, dat hier te downloaden is. Een overzicht van de kosten is te vinden in bijlage 3 van de samenwerkingsovereenkomst.

Samenwerkingsprogramma Regio Foodvalley Circulair

Deze werkplaats is onderdeel van het samenwerkingsprogramma Living Lab Regio Foodvalley Circulair, dat op 13 februari startte. Inmiddels doen 32 bedrijven, 5 onderwijs- en kennisinstellingen en 8 regionale gemeenten hier aan mee en daar komen nog altijd partijen en initiatieven bij. De partijen hebben de ambitie om in de Regio Foodvalley samen te werken aan duurzamer gebruik van grondstoffen, en aan een gezonde economische en innovatieve regio. Onderdeel van dit samenwerkingsprogramma zijn werkplaatsen, die rond allerlei thema’s of vraagstukken worden georganiseerd.

Deelnemen

De werkplaatsen zijn toegankelijk voor founders en partners van het samenwerkingsprogramma Regio Foodvalley Circulair. Om te kunnen deelnemen aan de Werkplaats Voedsel – en ook andere Werkplaatsen – wordt u deelnemer aan het samenwerkingsprogramma. Hoe dit precies werkt kunt u vinden in het samenwerkingsprogramma. Een overzicht van de kosten is te vinden in bijlage 3 van de samenwerkingsovereenkomst.

Bent u geen founder of partner, maar wilt u wel deelnemen? Dat kan! U kunt éénmalig een werkplaats bijwonen om te verkennen of dit van meerwaarde kan zijn voor uw eigen bedrijf en uitdagingen. 

Interesse of vragen?

Heeft u interesse om deel te nemen aan Werkplaats Voedsel of heeft u vragen? Neem dan contact op met onze Werkplaats Voedsel trekkers:

Suzan Klein Gebbink
Ondernemers & andere ketenpartijen + coördinatie werkplaats
post@suzankleingebbink.nl
06 - 525 196 91

Wieke Bonthuis
Onderwijs
w.bonthuis@cailin.nl

 

Aankomende werkplaatsen

Save the Date: Werkplaats Circulaire Voedselketens

Dinsdag 18 mei 2021

Meer informatie volgt. 

Lees meer

Save the Date: Werkplaats Waterstof

Woensdag 23 juni 2021

Meer informatie volgt. 

Lees meer

Save the Date: Werkplaats Industrie

Dinsdag 21 september 2021

Meer informatie volgt. 

Lees meer

Save the Date: Werkplaats Bouw

Dinsdag 21 september 2021

Meer informatie volgt. 

Lees meer

Save the Date: Werkplaats Waterstof

Woensdag 22 september 2021

Meer informatie volgt. 

Lees meer
Copyright 2021 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven