Werkplaats Voedselverspilling

Werkplaats voedselverspilling

Nederlandse bewoners gooien ieder jaar voor zo’n € 1,7 miljard aan voedsel weg

Dat is zo’n 34 kilo per persoon! Dat is per persoon ruim € 100, meer dan € 400 voor een gemiddeld gezin! Producenten, verwerking, tussenhandel, horeca en supermarkten verspillen nog eens zo’n € 2,5 miljard aan voedsel. Daar gaan we wat aan doen.

Regio Foodvalley wordt dé nationale proeftuin voor minder voedselverspilling. Bedrijven, overheden, onderwijs- en kennisinstellingen slaan de handen ineen om minder te verliezen en meer waarde te creëren. De Proeftuin richt zich op 3 doelgroepen:

  • Ondernemers / ketenpartijen;
  • Inwoners
  • Onderwijs

Deze Werkplaats Voedselverspilling is dus voor de 1e doelgroep, voor ondernemers en andere ketenpartijen.

Hoe kunt u deelnemen?

De werkplaatsen zijn toegankelijk voor founders en partners van het samenwerkingsprogramma Regio Foodvalley Circulair. Om te kunnen deelnemen aan de werkplaats Voedselverspilling – en ook andere Werkplaatsen – wordt u deelnemer aan het samenwerkingsprogramma. Hoe dit precies werkt kunt u vinden in het samenwerkingsprogramma, dat hier te downloaden is. Een overzicht van de kosten is te vinden in bijlage 3 van de samenwerkingsovereenkomst.

Samenwerkingsprogramma Regio Foodvalley Circulair

Deze werkplaats is onderdeel van het samenwerkingsprogramma Living Lab Regio Foodvalley Circulair, dat op 13 februari startte. Inmiddels doen 32 bedrijven, 5 onderwijs- en kennisinstellingen en 8 regionale gemeenten hier aan mee en daar komen nog altijd partijen en initiatieven bij. De partijen hebben de ambitie om in de Regio Foodvalley samen te werken aan duurzamer gebruik van grondstoffen, en aan een gezonde economische en innovatieve regio. Onderdeel van dit samenwerkingsprogramma zijn werkplaatsen, die rond allerlei thema’s of vraagstukken worden georganiseerd.

Deelnemen

De werkplaatsen zijn toegankelijk voor founders en partners van het samenwerkingsprogramma Regio Foodvalley Circulair. Om te kunnen deelnemen aan de werkplaats Voedselverspilling – en ook andere Werkplaatsen – wordt u deelnemer aan het samenwerkingsprogramma. Hoe dit precies werkt kunt u vinden in het samenwerkingsprogramma. Een overzicht van de kosten is te vinden in bijlage 3 van de samenwerkingsovereenkomst.

Bent u geen founder of partner, maar wilt u wel deelnemen? Dat kan! U kunt éénmalig een werkplaats bijwonen om te verkennen of dit van meerwaarde kan zijn voor uw eigen bedrijf en uitdagingen. 

Contactinformatie

Suzan Klein Gebbink
post@suzankleingebbink.nl
06 – 525 196 91

Aankomende werkplaatsen

SAVE THE DATE: Programma Jong Leren Eten bestaat vier jaar, samen verder!

Woensdag 28 oktober 2020

Meer informatie volgt nog. 

Lees meer

Verkenning Regionale verspillingshub

Dinsdag 03 november 2020

Verkenning Regionale verspillingshub (niet openbaar) Vanuit de Werkplaats Voedselverspilling in de Regio Foodvalley is het idee ontstaan voor het bundelen...

Lees meer

Werkplaats Maakindustrie

Donderdag 19 november 2020

Meer informatie volgt. 

Lees meer

Waterstof kick-off event

Woensdag 09 december 2020

We staan aan de vooravond van een indrukwekkende wereldwijde verandering. Een verandering die van belang is om de wereldwijde CO2...

Lees meer
Copyright 2020 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven