Werkplaats Voedselverspilling

Werkplaats voedselverspilling

Nederlandse bewoners gooien ieder jaar voor zo’n € 1,7 miljard aan voedsel weg

Dat is zo’n 34 kilo per persoon! Dat is per persoon ruim € 100, meer dan € 400 voor een gemiddeld gezin! Producenten, verwerking, tussenhandel, horeca en supermarkten verspillen nog eens zo’n € 2,5 miljard aan voedsel. Daar gaan we wat aan doen.

Regio Foodvalley wordt dé nationale proeftuin voor minder voedselverspilling. Bedrijven, overheden, onderwijs- en kennisinstellingen slaan de handen ineen om minder te verliezen en meer waarde te creëren. De Proeftuin richt zich op 3 doelgroepen:

  • Ondernemers / ketenpartijen;
  • Inwoners
  • Onderwijs

Deze Werkplaats Voedselverspilling is dus voor de 1e doelgroep, voor ondernemers en andere ketenpartijen.

Hoe kunt u deelnemen?

De werkplaatsen zijn toegankelijk voor founders en partners van het samenwerkingsprogramma Regio Foodvalley Circulair. Om te kunnen deelnemen aan de werkplaats Voedselverspilling – en ook andere Werkplaatsen – wordt u deelnemer aan het samenwerkingsprogramma. Hoe dit precies werkt kunt u vinden in het samenwerkingsprogramma, dat hier te downloaden is. Een overzicht van de kosten is te vinden in bijlage 3 van de samenwerkingsovereenkomst.

Samenwerkingsprogramma Regio Foodvalley Circulair

Deze werkplaats is onderdeel van het samenwerkingsprogramma Living Lab Regio Foodvalley Circulair, dat op 13 februari startte. Inmiddels doen 32 bedrijven, 5 onderwijs- en kennisinstellingen en 8 regionale gemeenten hier aan mee en daar komen nog altijd partijen en initiatieven bij. De partijen hebben de ambitie om in de Regio Foodvalley samen te werken aan duurzamer gebruik van grondstoffen, en aan een gezonde economische en innovatieve regio. Onderdeel van dit samenwerkingsprogramma zijn werkplaatsen, die rond allerlei thema’s of vraagstukken worden georganiseerd.

Deelnemen

De werkplaatsen zijn toegankelijk voor founders en partners van het samenwerkingsprogramma Regio Foodvalley Circulair. Om te kunnen deelnemen aan de werkplaats Voedselverspilling – en ook andere Werkplaatsen – wordt u deelnemer aan het samenwerkingsprogramma. Hoe dit precies werkt kunt u vinden in het samenwerkingsprogramma. Een overzicht van de kosten is te vinden in bijlage 3 van de samenwerkingsovereenkomst.

Contactinformatie

Suzan Klein Gebbink
post@suzankleingebbink.nl
06 – 525 196 91

Aankomende werkplaatsen

Verspillingsvrije week

Dinsdag 01 september 2020

Samen Tegen Voedselverspilling  lanceert de Verspillingsvrije week. Een week die je uitdaagt om zo min mogelijk voedsel weg te gooien....

Lees meer

Food Future Event 2020

Donderdag 10 september 2020

Kan een product gezond, duurzaam, lekker, betaalbaar, voedzaam, transparant, clean label, plantaardig, biologisch, palmolievrij, lang houdbaar, allergeenvrij, emissievrij, plasticvrij, suikervrij,...

Lees meer

The Future of Us Innovatief Congrestival

Vrijdag 11 september 2020

Dit evenement is verplaatst naar 11 september. Op 11 september vindt voor de tweede keer The Future of Us plaats,...

Lees meer

Seminar Verdienmodellen voor duurzame en gezonde voeding

Donderdag 24 september 2020

De mondiale Food & Agrisector staat voor een grote transitieopgave. Onderzoek van Wageningen Economic Research leert dat door een trans...

Lees meer
Copyright 2020 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven