Wilt u de levensduur van spullen verlengen, afval verminderen en zo een positieve impact maken? Kom dan naar de Dag van de Reparatie op donderdag 13 februari bij Cultuur- en Congrescentrum Antropia in Driebergen! Tijdens deze unieke dag ontdekt u de eindeloze potentie van reparatie en zetten we samen een stap naar een circulaire toekomst.
Reparatie is één van de krachtigste instrumenten in de strijd voor een duurzamere wereld. In een tijd waarin onze planeet geconfronteerd wordt met toenemende druk door vervuiling en uitputting van natuurlijke hulpbronnen, is het repareren van producten een daad van verzet tegen de wegwerpmaatschappij.
Op de Dag van de Reparatie inspireren diverse sprekers u, waaronder Speciaal Regeringsvertegenwoordiger Steven van Eijck en industrieel ontwerper Babette Porcelijn. Zij nemen u mee in de impact van spullen en de potentie van reparatie. U kunt ook deelnemen aan interactieve deelsessies, waar u leert hoe u zelf kunt bijdragen aan het stimuleren van reparatie. Bijvoorbeeld hoe u als overheidsorganisatie uw inwoners aanspoort om meer te (laten) repareren, of hoe u als bedrijf circulair kunt aanbesteden.
Natuurlijk wordt er op deze dag ook écht gerepareerd! Gedurende de bijeenkomst is er een doorlopend Repair Café waar u kapotte spullen naartoe kunt brengen voor reparatie. Kom het later weer ophalen of kijk mee met de reparateur.
Het volledige programma is te bekijken via de website van de Dag van de Reparatie. Hier vindt u ook de beschrijvingen van de deelsessies en het aanmeldformulier.
Cultuur- en Congrescentrum Antropia in Driebergen. Antropia ligt direct naast station Driebergen-Zeist, dus reis vooral met de trein of bus. Bezoekers die met de auto reizen, kunnen terecht bij Q-Park P+R station Driebergen-Zeist (tegen betaling). Let op, navigatiesystemen sturen u niet altijd goed, bekijk hier de routebeschrijving.
De Dag van de Reparatie is een initiatief van de provincies Utrecht, Zuid-Holland, Gelderland en Noord-Brabant en de gemeente Utrecht. Al deze partijen zijn op verschillende manieren aan de slag met reparatie. Van het bouwen van een reparatiecoalitie tot aan het inzetten van gedragswetenschappelijke kennis om meer inwoners te laten kiezen voor reparatie.
Laat het ons gerust weten. Mail naar circulair@provincie-utrecht.nl.
Wij verwelkomen u graag! Circulair ondernemen is geen utopie meer, het is inmiddels een serieus businessmodel dat kansen biedt. Heeft Living Lab Regio Foodvalley Circulair uw interesse gewekt en wilt u ook bijdragen aan een circulaire economie?
Bekijk alle voordelen