11 - 16 maart
Week van de Circulaire Economie

Early Morning Talk - Netcongestie, maar wat kan wel?

dinsdag 19 december 2023
08:00 uur - 08:30 uur
Industrial Studios, Industriepark Kleefse Waard

Early Morning Talk - Netcongestie, maar wat kan wel?

Inmiddels is bekend dat netcongestie een serieus probleem vormt voor de inpassing van duurzame energiebronnen, zoals wind en zon, in ons toekomstig energiesysteem. Daarnaast wordt het voor bedrijven steeds moeilijker om uit te breiden of zich zelfs te vestigen, omdat een netaansluiting te krap of niet beschikbaar is. Ook zien we dat de woningbouwplannen uitgesteld moeten worden door gebrek aan aansluitcapaciteit. Dit vertraagt niet alleen het behalen van de energietransitie doelen, maar ook van onze economische ontwikkelingen en daaraan gekoppelde welvaart.

Toch zijn er ook oplossingen die een uitweg kunnen bieden, totdat de uitbreiding van de energie infrastructuur passend is bij de behoefte. Hierover gaat host Jochem Garthoff in gesprek met Jon Feenstra van de Radboud Universiteit en Alliander, die met verschillende partners werken aan de ontwikkeling van het PowerGrid Boost project dat zich o.a. richt op het vaststellen van de maximale fysieke capaciteit van het elektriciteitsnet. Ook ondernemer Frank Bult van ECOVOLT schuift aan om toe te lichten wat dan slimme alternatieven zijn voor netcongestie. En Wietse Venema van www.bedrijventerreinaanpak.nl: Hij vertelt ons hoe zij te werk gaan om informatie, zoals data en technisch onderzoek, bij bedrijven op te halen om zo mogelijkheden te vinden om netcongestie op te lossen.

Sprekers

Jon Feenstra - Project Coördinator - Research & Impact - Radboud Universiteit
Frank Bult -  CEO en Grid Consultant/Procesmanager - Ecovolt
Wietse Venema - mede-eigenaar - bedrijventerreinaanpak.nl
Marius Groen - Consultant Innovatie - Alliander

Aanmelden Early Morning Talk

Wil je mee de diepte in en horen welke mogelijkheden er juist wel zijn voor ons energiesysteem en welke toekomstplannen er spelen? Meld je dan aan voor deze Early Morning Talk en kijk en chat online mee! Het is ook weer mogelijk om live aanwezig te zijn in de studio. Na de uitzending staat er een ontbijtje voor je klaar en is er de mogelijkheid om na te praten.

Meld je aanMeer informatie

Algemeen

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Heeft u ook interesse om partner van Living Lab Regio Foodvalley Circulair te worden?

Wij verwelkomen u graag! Circulair ondernemen is geen utopie meer, het is inmiddels een serieus businessmodel dat kansen biedt. Heeft Living Lab Regio Foodvalley Circulair uw interesse gewekt en wilt u ook bijdragen aan een circulaire economie?

Bekijk alle voordelen
Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven