Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Event circulaire economie in Regio Foodvalley

Op 13 februari 2019 was de kick-off van het Samenwerkingsprogramma Regio Foodvalley Circulair en tevens Slotevent van de Rabo Circular Economy Challenge 2018. Iedere ondernemer, onderwijs- en kennisinstelling en overheidsorganisatie uit de Regio Foodvalley was welkom!

Programma
Het was een dynamisch en interactief programma in café achtige setting! Met films en live presentaties van inspirerende circulaire ondernemers, muzikale intermezzo’s, een grondstoffenparade én met het hele circulaire netwerk uit de regio!

Tafelheer Arnoud Leerling en tafeldame Geanne van Arkel van Interface, MVO-manager van het jaar 2018, presenteerden de avond

19.00 Inloop met koffie en thee
19.30 Welkom! impressie Circular Economy Challenge
19.34 Circulaire ambities in Regio Foodvalley
met hoofdrolspelers, zowel regionale ondernemers, onderwijs/kennis en overheden
20.00 Oogst CE Challenge ronde 1: deelnemers presenteren hun nieuwste circulaire ideeën
20.15 Grondstoffenparade
– voorkom direct dat materialen bij afval belanden en ga naar huis met uw nieuwe grondstof!
– vooruitblik Living Lab Regio Foodvalley Circulair 2019 – 2022
20.45 Oogst CE Challenge ronde 2: deelnemers presenteren hun nieuwste circulaire ideeën
21.15 Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Regio Foodvalley Circulair
21.25 Living Lab 2019 en aankondiging CE Challenge 2019
21.30 Netwerkborrel
Samenwerkingsprogramma Regio Foodvalley Circulair!
Ondernemers, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden in de Regio Foodvalley gaan samen werk maken van een circulaire economie! Dat doen zij in het samenwerkingsprogramma Living Lab Regio Foodvalley Circulair dat in 2019 start. Doel is om grondstoffen niet meer weg te gooien, circulaire verdienmodellen te ontwikkelen en samen de innovatiekracht en concurrerend vermogen van onze regio te versterken. We nodigen u allen uit mee te doen en de bijbehorende samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen.
Meer hierover leest u in het samenwerkingsprogramma (pdf)
Circular Economy Challenge Rabobank 2018
In 2018 organiseerden de Rabobanken Gelderse Vallei en Vallei en Rijn een CE Challenge voor bedrijven met circulaire ambities. Rabobank ontwikkelde de Challenge om per regio en bedrijf de circulaire kansen in beeld te brengen en ondernemers te helpen bij de ontwikkeling naar circulair ondernemerschap. In de Regio Foodvalley namen in 17 bedrijven en 2 gemeenten deel. Deze avond is de afsluiting van deze inspirerende challenge en presenteren de deelnemers hun bevindingen!

Gezamenlijke ambitie

Circulair ondernemen gaat over samenwerken. Voor dit event kiezen wij dan ook voor een bundeling van krachten. Door de combinatie van de Kick-off van de Living Lab Regio FoodValley Circulair én de afsluiting van de CE Challenge van de Rabobank brengen we netwerken bij elkaar en stimuleren we circulair ondernemen in de Regio Foodvalley. De uitnodiging voor dit event zal dan ook breed worden verspreid.