Circulaire volwassenheidsmeting – hoe staan bedrijven in de regio ervoor?

Gepubliceerd op woensdag 24 mei 2023
Algemeen

Circulaire volwassenheidsmeting – hoe staan bedrijven in de regio ervoor?

2500 bedrijven uit de regio (inclusief de Gooi- en Vechtstreek) krijgen tot en met 1 juni 2023 de mogelijkheid om de digitale Circulaire Volwassenheidsmeting (t.w.v. 2000 euro) zonder kosten in te vullen. De provincie Utrecht helpt bedrijven zo om inzicht te krijgen in hun circulaire ontwikkeling.

Op basis van tien thema’s, zoals strategie, product & dienst en vaardigheden, geeft de meting inzicht in hoe een organisatie ervoor staat op het gebied van circulariteit. Niet alleen het aanbieden of produceren van circulaire producten wordt gemeten. Een vraag is ook of er circulaire verdienmodellen worden toegepast, of het bedrijf over circulaire ontwikkelingen communiceert en of het bedrijf bezig is met hergebruik, recycling en energiebesparing bij de bedrijfsvoering.

Voor wie?

Deze meting is geschikt zowel voor bedrijven die nét (willen) starten met circulair ondernemerschap, maar ook voor bedrijven die al de nodige stappen hebben gezet. De resultaten laten zien waar uw organisatie nu staat en welke stappen gezet kunnen worden naar een circulaire bedrijfsvoering.

Waarom meedoen?
  • U krijgt inzicht in de circulaire volwassenheid van uw organisatie op basis van tien thema's (denk aan: leiderschap, interne cultuur, vaardigheden, milieu).
  • Op basis van uw resultaten krijg je praktische tips en aanbevelingen om u te helpen naar een circulaire bedrijfsvoering.
  • Uw deelname is een mooie kans om de circulaire transitie in de regio Utrecht te bevorderen.

Enthousiast geworden? De onderstaande knop brengt u naar de circulaire volwassenheidsmeting.
Het invullen duurt ongeveer 30 minuten. Na het invullen verschijnen de resultaten en praktische aanbevelingen binnen enkele minuten in uw inbox.

De Circulaire Volwassenheidsmeting is uniek in haar soort. De meting is in samenwerking met Route Circulair, de Technische Universiteit Eindhoven en Hogeschool Utrecht ontwikkeld en geeft u concreet inzicht in de circulaire volwassenheid van uw bedrijf op basis van tien thema's.

Naar de circulaire volwassenheidsmeting

Meer informatie

Algemeen

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2023 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven