Wij maken het rond
Partner worden

Gezocht: ervaringen met financiering circulaire economie

Gepubliceerd op vrijdag 29 april 2022
Algemeen

Gezocht: ervaringen met financiering circulaire economie

In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat doen KplusV en Royal HaskoningDHV onderzoek naar problematiek en kansen rondom bedrijfsfinanciering voor circulaire economie. Uw input is essentieel om goed inzicht te verkrijgen waar de kansen liggen en stappen te zetten in concrete oplossingen. Wij vragen u daarom deel te nemen aan dit onderzoek door middel van het invullen van de vragenlijst.

Doel van het onderzoek

Het verkrijgen van financiering voor ondernemers actief in de circulaire economie is vaak een knelpunt. Vraag en aanbod lijken nog niet optimaal aan te sluiten en daarom onderzoekt KplusV en Royal HaskoningDHV belemmeringen en vooral kansen voor circulaire bedrijfsfinanciering. Dit doen wij in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om zo te kijken op welke manier financiering effectief kan worden ingezet voor een circulaire transitie. Circulaire ondernemers lopen nu nog tegen grotere uitdagingen aan dan ondernemers met een traditioneel businessmodel. Nieuwe businessmodellen leiden vaak tot een hoger risico-rendementsprofiel dan huidige (lineaire) modellen en zorgt voor moeilijker toegang tot kapitaal. Verder beschikken ondernemers mogelijk niet altijd over benodigde kennis over financiering, is de kapitaalmarkt onvoldoende transparant met een beperkt en gefragmenteerd aanbod en hebben ondernemers matig zicht op mogelijkheden en voorwaarden voor financiering.
 
Daarom vragen wij om uw input om zodoende de problematiek rondom financiering inzichtelijk te maken en stappen zetten richting concrete oplossingen die in de praktijk werkbaar zijn.

Het onderzoek

Voor het onderzoek zetten wij een enquête uit, waarin u uw input kunt leveren. 

Vul enquête in 
 
We beogen deze enquête op grote schaal uit te zetten, waarbij een representatieve afspiegeling van het Nederlandse innovatieve bedrijfsleven bevraagd wordt. Uw medewerking is zeer waardevol en geeft sturing aan toekomstige voortgang.
 
Voor meer informatie over de vragenlijst of het onderzoek in het algemeen kunt u contact opnemen met Saskia Manders (saskia.manders@rhdhv.com). 

Meer informatie

Algemeen

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven