Heropening van de subsidie Circulaire Ketenprojecten 2022

Gepubliceerd op dinsdag 01 maart 2022
Algemeen

Heropening van de subsidie Circulaire Ketenprojecten 2022

Werk jij met jouw keten aan circulaire projecten? Dan is de subsidie circulaire ketenprojecten wellicht iets voor jou. Als mkb-ondernemer vraag je mét je partners vanaf mei 2022 een subsidie aan voor 50 procent van jouw projectkosten.  

De Subsidie Circulaire Ketenprojecten biedt mkb-ondernemers de kans om met hun keten circulaire projecten te realiseren in de product- of materiaalketen. Denk hierbij aan een circulair product, dienst of businessmodel.  

Over de subsidie

Voor de derde keer heropent de subsidie rond mei 2022 – exacte datum nader bekend. Per aanvraag vergoedt de subsidie maximaal 50% van de kosten tot een maximum van € 20.000. De regeling helpt ondernemers in het mkb circulair te werken met hun keten. De beoogde aanvragers willen met hun ketenpartners een product of dienst circulair ontwerpen of een circulair proces of businessmodel opzetten. De keten vraagt de subsidie aan als samenwerkingsverband en huurt een ervaren procesbegeleider in om de aanpak te stroomlijnen.

Heropening rond mei 2022

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelde op 9 april 2020 € 800.000 ter beschikking. Vanwege het grote aantal geschikte aanvragen raakte dit budget snel op, waardoor het ministerie in juli nog eens € 500.000 ter beschikking stelde. In 2020 kregen 80 bedrijven subsidie om van een circulaire keten werk te maken. Voor 2021 was het totale subsidiebedrag (het subsidieplafond) €4.500.000.

Webinar subsidie Circulaire Ketenprojecten

Speciaal voor mkb-ondernemers met circulaire ambities organiseert Het Versnellingshuis een webinar op dinsdag 22 maart 2022. Dus: wil jij vast informatie vergaren over deze subsidie? Sluit je dan aan en ontdek waar je zoal op moet letten bij het aanvraagproces.

Over de subsidie en Het Versnellingshuis

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat startte de subsidie in 2020 samen met Het Versnellingshuis vanuit de ambitie van het kabinet om naar een volledig circulaire economie in 2050 toe te werken. De subsidie Circulaire ketenprojecten ondersteunt mkb-bedrijven om die stap te zetten.  

Meer informatie

Algemeen

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven