#HetKanWel - Column Geanne van Arkel

Gepubliceerd op dinsdag 15 februari 2022
Algemeen

#HetKanWel - Column Geanne van Arkel

Met duurzame en circulaire uitdagingen kunnen we direct aan de slag. Denk aan het verminderen van de CO2-uitstoot en andere maatregelen om het klimaat en de aarde te sparen. Dit zijn zeker geen ‘missions imposible’. We kunnen voedselverspilling tegengaan en kiezen voor een plantaardig-rijk dieet. Deze voorbeelden staan in de top vijf van de ‘Project Drawdown’-aanpak als meest effectief als het gaat om het terugbrengen van onze CO2voetprint.

Denk ook aan natuurlijke waterberging en koeling door eenvoudigweg de stoeptegels uit je tuin te halen en te kiezen voor een groen dak. Hierdoor draag je niet alleen bij aan een klimaatbestendige omgeving, maar ook aan het herstel van de lokale biodiversiteit.

Als bedrijf kun je werken aan koolstofarme, circulaire oplossingen die bijdragen aan behoud en herstel van natuurlijk kapitaal én biodiversiteit.  In de bouw is het inmiddels wel duidelijk dat het combineren van zowel natuurinclusief als circulair bouwen en ontwerpen absolute meerwaarde heeft: voor het klimaat, de biodiversiteit én voor de gezondheid van mensen.

Gelderse Circulaire Top 20

Mooie voorbeelden van bedrijven die concreet innovatieve circulaire oplossingen hebben ontwikkeld, vind je terug in de Gelderse Circulaire Innovatie Top20. Ondernemers en engineers maken in samenwerking met partners het verschil in de circulaire economie. Het blijkt dat de samenwerking van verschillende actoren in de samenleving cruciaal is om versneld deze innovaties te realiseren.

Onder meer het Living Lab in de Regio Food Valley organiseert tijdelijke netwerken van bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden, die in de praktijk de circulaire economie willen versnellen. De werkplaatsen richten zich op de thema’s bouw, industrie, voedsel, waterstof en meetbaarheid, maar juist ook op de verbindingen tussen de thema’s. 

Deze integrale aanpak is essentieel om kosteneffectief succesvol te zijn. Door de ambitie te richten op het realiseren van een gezondere, veerkrachtige én mooiere wereld voor iedereen kunnen we in Gelderland duurzame circulaire businesskansen verzilveren!

Meer informatie

Algemeen

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven