Wij maken het rond
Partner worden

Met Boot in het circulaire schuitje!

Gepubliceerd op vrijdag 15 maart 2024
Community of Practice Bouw

Met Boot in het circulaire schuitje!

De week van de Circulaire Economie sloten wij vandaag af met een kijkje in de keuken van een van onze circulaire koplopers: Ingenieursbureau Boot in Veenendaal.

Ingenieurs met een verhaal noemen ze zichzelf en dat verhaal is van A tot Z boeiend! Kees Boot vertelde over hoe vroeger bij het slopen van gebouwen eigenlijk alles werd gestort en toen dat niet meer mocht dat leidde tot allerlei slimme oplossingen i.p.v. de verkondigde problemen. En hoe nu stap voor stap de sloop- en bouwsector ontdekt dat hergebruik loont. Hele gebouwen worden verplaatst, componenten hergebruikt of als materiaal geupcycled. Daar heb je wel lef voor nodig, een eigenwijze blik en samen anders werken in de keten. Zijn pand laat zien wat die visie op kan leveren: alle componenten zijn 100% circulair en daarnaast is het pand mooi, functioneel en comfortabel. Hergebruik is niet alleen van waarde door lagere kosten en CO2 uitstoot, maar ook door de historische waarde van het verhaal erachter. Dat sluit uitstekend aan bij het zes waardenmodel dat de Hogeschool Arnhem-Nijmegen hanteert om naar circulaire economie te kijken: de aspecten economie, ecologie, sociaal, intellectueel, menselijk en financiële waarde zijn allen van belang. Dan verandert dus de vraag 'is het duurder?' ook naar 'wat levert het op?' en 'waar komen de kosten en baten eigenlijk terecht?'.

Met studenten van de internationale masteropleiding 'circular economy' van de HAN en belangstellenden uit bedrijfsleven en opleidingen kregen we een inkijkje in de wereld van circulair slopen en bouwen en heel tastbaar hoe dat in het pand van Boot ingenieurs is toegepast. Het enthousiasme kwam duidelijk over en dat is als Living Lab Regio Foodvalley Circulair altijd een doel: inspireren en motiveren. Een geslaagde slotactiviteit in deze week met inspiratie door bedrijven, inzichten en kennisdeling. 

Meer informatie

Community of Practice Bouw Bouw


Foto's

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven