Wij maken het rond
Partner worden

Minder plastic-afval door Edese startup StatieHeld

Gepubliceerd op donderdag 06 april 2023
Algemeen

Minder plastic-afval door Edese startup StatieHeld

Vanaf 1 april is statiegeld verplicht voor kleine flesjes en blikjes. Er is veel ophef geweest over de innamepunten voor deze verpakkingen, vooral buiten supermarkten. Gelukkig is er een oplossing in zicht: startup StatieHeld lanceert op maandag 17 april een slimme recyclebak waarbij het statiegeld direct op uw rekening staat. Hierdoor wordt het inleveren van kleine flesjes en blikjes niet alleen makkelijker, maar ook aantrekkelijker.

StatieHeld is trots om de eerste recyclebak te presenteren op de campus van de universiteit van Wageningen op maandag 17 april om 10.00 uur. Tijdens het evenement krijgen de aanwezigen de kans om als een van de eersten een blikje of flesje in te leveren in de nieuwe recyclebak. 

Achter StatieHeld staat een jonge ondernemer met een passie voor duurzaamheid en het verminderen van plastic-afval: Ruben Autsema. Ruben (24) heeft een achtergrond in Bouwkunde, Architectuur en Built Environment. Hij heeft StatieHeld opgericht vanuit zijn passie voor duurzaamheid en het verminderen van plastic-afval. Ruben zag dat er nog veel winst te behalen viel bij de inzameling van kleine flesjes en blikjes en wilde hier met StatieHeld een oplossing voor bieden. Door de slimme recyclebak wordt het inleveren van deze verpakkingen niet alleen makkelijker, maar ook aantrekkelijker omdat het statiegeld direct op uw rekening wordt gestort. Op deze manier hoopt hij bij te dragen aan een schonere en duurzamere toekomst voor ons allemaal.

Meer informatie

Algemeen

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven