No Palm Ingredients wint Innovatieprijs Regio Foodvalley 2022

Gepubliceerd op vrijdag 21 oktober 2022
Algemeen

No Palm Ingredients wint Innovatieprijs Regio Foodvalley 2022

No Palm Ingredients uit Ede heeft de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2022 gewonnen. No Palm Ingredients ontwikkelt duurzame palmolie-vervangers uit reststromen. “Deze innovatie heeft een enorme impact op de voeding-, cosmetica- en schoonmaak industrie en helpt ontbossing te voorkomen”, aldus de jury van de Innovatieprijs. De publieksprijs ging naar XINTC uit Kootwijkerbroek.

Innovatie zit in het DNA van Regio Foodvalley. Met slimme ideeën, met onverwachte samenwerkingen en met een gezonde dosis pragmatisme wordt gewerkt aan de toekomst. De Innovatieprijs Regio Foodvalley zet de mooiste innovaties én de ondernemers die ze ontwikkelden in de schijnwerpers.

De uitreiking vond plaats in De Basiliek in Veenendaal en werd bijgewoond door zo’n 150 ondernemers uit de regio.

Juryvoorzitter Arnaud Wilod Versprille: “We ontvingen de afgelopen maanden meer dan 20 inzendingen. Alle vijf genomineerde innovaties van Unbrick, Thermoware, No Palm Ingredients, Sieplo en XINTC zijn uniek, innovatief, circulair én hebben ieder op hun eigen manier een grote impact op de omgeving. We concludeerden dat het allemaal winnaars zijn”.

Juryprijs

De juryprijs ging naar No Palm Ingredients uit Ede dat duurzame palmolie-vervangers maakt. Het bedrijf ontwikkelt oliën en vetten door reststromen uit de agrifoodsector te fermenteren (hierbij zorgen bacteriën, schimmels of gisten voor het omzetten van stoffen in een product) met oliehoudende gisten. Het proces is te vergelijken met het brouwen van bier, maar dan met oliën en vetten. “De innovatie heeft een enorme impact op de voeding-, cosmetica- en schoonmaak industrie en gebruikte reststromen worden opnieuw ingezet voor veevoer. Deze innovatie uit Regio Foodvalley helpt ontbossing te voorkomen, redt oeran-oetangs in Zuidoost-Azië en handhaaft de biodiversiteit in Zuid-Amerika”, aldus het juryrapport.

Publieksprijs

De publieksprijs werd door de aanwezigen toegekend aan XINTC uit Kootwijkerbroek. Het bedrijf ontwikkelt slimme en uiterst efficiënte elektrolysers voor de productie van groen waterstofgas.

Naast No Palm en XINTC waren ook Thermoware, Sieplo en Unbrick genomineerd voor de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2022.

Young Talent Award

Voorafgaand aan de uitreiking van de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2022 koos het publiek de winnaar van de Young Talent Award. Die ging naar StatieHeld dat recyclen van blikjes en plastic flesjes makkelijker maakt.

Innovatiemonitor

Tijdens de uitreiking van de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2022 werd de tweede uitgave van het online magazine ‘Innovatiemonitor Regio Foodvalley’ gepubliceerd. Het doel van deze monitor is om ondernemers te inspireren en lokale overheden richting te geven voor economisch beleid.

 

De Innovatieprijs Regio Foodvalley wordt ondersteund door:

Federatie Ondernemingskringen Valleiregio (FOV)
Rabobank
Regio Foodvalley
Living Lab Regio Foodvalley Circulair
RCT Gelderland
Van Gent Autobedrijf
Innoconnect
CHE
VNO-NCW Veluwevallei
Van Munster Mediagroep

Meer informatie

Algemeen

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2023 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven