Wij maken het rond
Partner worden

Online magazine Groei #11

Gepubliceerd op dinsdag 20 juni 2023
Algemeen

Online magazine Groei #11

Wat wás het een indrukwekkend gezicht toen immense hijskranen de overkappingen voor het nieuwe station Ede-Wageningen op hun plek tilden. Het nieuwe station is nog niet af, maar nu het dak er voor het grootste deel op ligt, krijgt het meer en meer vorm.

Toen ik er zelf ook even ging kijken, en de ene na de andere overkapping door de lucht zweefde, moest ik onwillekeurig aan onze dynamische regio denken: een regio in beweging. Want het nieuwe station in Ede is één van de plekken waar die beweging zichtbaar is, maar er zijn er zoveel meer: van Nijkerk in het noorden tot Wageningen en Rhenen in het zuiden.

Bouwen en bereikbaarheid

In deze elfde uitgave van Groei, het online magazine van Regio Foodvalley, leest u verschillende verhalen over hoe onze regio in beweging is. Bijvoorbeeld over het bereikbaar maken, en houden, van Regio Foodvalley. Daar zijn we nu al druk mee bezig met het oog op de bouw van 40.000 nieuwe woningen tot 2040. Bereikbaar met de auto, maar minstens zo belangrijk: met de fiets en het openbaar vervoer. Dat kunnen we niet alleen. Dat doen we samen met gemeenten, provincies en het Rijk. Dat heeft niet alleen gevolgen voor inwoners; ook ondernemers zijn gebaat bij een goede bereikbaarheid en slimme oplossingen voor het vervoer van hun goederen. Logistiek makelaar Pieter Keeris vertelt in deze Groei hoe dat concreet handen en voeten krijgt.

De plantaardige smeerkaas van lupinebonen – waarover u in deze Groei leest – is een ander voorbeeld van beweging. Het is één van de eerste resultaten van de Bean Deal: op weg naar meer eiwitrijke gewassen van eigen bodem.

Veel werk, weinig mensen

Hoe ga je verantwoord om met menselijk kapitaal? Eigenlijk is dat de kernvraag van de nieuwe Human Capital Agenda in Regio Foodvalley. Overheden, ondernemers en partners uit het onderwijs maakten dit voorjaar nieuwe afspraken om samen te werken aan een sterke en toekomstgerichte arbeidsmarkt.

Ook de verhalen over de kansen voor een Food Production Cluster, het circulaire werken en de Woondeal Regio Foodvalley ademen stuk voor stuk de dynamiek in en van onze Regio Foodvalley.

Een bekend gezegde luidt: ‘Stilstand is achteruitgang.’ Dat geldt niet voor Regio Foodvalley. Met elkaar zetten we ons in voor een blijvend mooie regio waar het goed wonen, werken en recreëren is.

Ik wens u veel leesplezier!

René Verhulst
Voorzitter Regio Foodvalley

Meer informatie

Algemeen

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven