Openstelling subsidieregeling DEI+ Circulaire Economie

Gepubliceerd op dinsdag 25 mei 2021
Algemeen

Openstelling subsidieregeling DEI+ Circulaire Economie

Er is recentelijk gemeld dat een gelijke regeling voor kleinere projecten de DEI+ Circulaire economie naar verwachting 14 juni open gaat.

Hierbij gaat het om innovatieprojecten voor de recycling van afval, gebruik of hergebruik. Of een pilotproject voor biobased grondstoffen. Alleen projecten waarbij de technologie nieuw is en aanzienlijk bijdragen aan minder CO2 in Nederland komen in aanmerking.

Er zijn twee soorten projecten:

  1. Demonstratie: Een ontwikkelaar van een nieuwe innovatieve techniek of product of combinatie van technieken of producten wil deze demonstreren. Hiervoor is een zogenoemde eerste toepasser in de markt nodig die moet willen investeren in deze techniek of dit product. Hierbij kan nog beperkt experimentele ontwikkeling plaatsvinden.
  2. Pilot: Dit betreft een proefproject waarin innovatieve CO₂-reducerende maatregelen worden getest in omgevingen die representatief zijn voor het functioneren onder reële omstandigheden.

Deze openstelling gaat het om de volgende thema’s:

  • Ontwikkeling nuttige toepassing waarmee u afvalstoffen die andere ondernemingen of particulieren produceren verwerkt tot nieuwe producten, materiaal of stof.
  • Ontwikkeling toepassing van producten of onderdelen van producten die opnieuw worden gebruikt voor hetzelfde doel als waarvoor ze in eerste instantie zijn gebruikt.
  • Ontwikkeling producten waarbij grondstoffen van fossiele en/of minerale oorsprong worden vervangen door deze grondstoffen van biotische oorsprong (biogrondstoffen). Hiermee wil men de ontwikkeling van meervoudig bruikbare, niet afbreekbare producten stimuleren. Bij biobased grondstoffen gaat het alleen om pilotprojecten.

Voorstellen die worden aangemoedigd zijn projecten voor recycling, refurbishment en hergebruik van:

  • kunststoffen
  • textiel
  • meubels
  • matrassen

De maximale subsidie voor een project is € 3 miljoen, subsidiepercentage is 25-55% afhankelijk van soort project, de aanvrager en projectactiviteiten. 
De subsidiabele kosten voor een demonstratieproject zijn beperkt tot de extra kosten t.o.v. een referentieproject.

Looptijd projecten is tot en met 30 juni 2023.

De verwachting is dat er veel belangstelling en dus het budget snel uitgeput is. Wees er dus snel bij... 

Meer informatie

Meer informatie

Algemeen

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2023 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven