Robots helpen bij orderpicken: bedrijfsbezoek bij SAT Technologies

Gepubliceerd op vrijdag 20 mei 2022
Algemeen

Robots helpen bij orderpicken: bedrijfsbezoek bij SAT Technologies

Orderpicken van SKU’s (omdozen, of voorlaadeenheden) is arbeidsintensief werk, waarbij de meeste tijd wordt besteed aan heen en weer rijden of lopen tussen de voorraad en de orderpick-truck. Het is tegenwoordig niet eenvoudig om aan voldoende medewerkers te komen die dit werk willen doen. Robotisering van orderpicken lijkt alleen weggelegd voor de grote distributiecentra van Albert Heijn, Jumbo of Walmart. Die tijd is echter voorbij. Ook voor het mkb is het met beperkte investeringen mogelijk om door de inzet van de robot meer te doen in minder tijd. Kom zelf kijken en wordt overtuigd door SAT Technologies in Deventer, specialist in mixed palletizing.

Datum: 22 juni 2022
Aanvang: 16.00 uur, vermoedelijke eindtijd 19:30 uur (inclusief warm buffet)
Locatie: SAT Technologies, Herfordstraat 4B in Deventer

De slimme stapelsoftware en de SAT-laser-oplossing die SAT Technologies ontwikkelt, wordt door een system integrator opgenomen in complete robotiseringsoplossingen voor de grote distributiecentra van Walmart of Amazon. Het bedrijf werkt intensief samen met onder meer GEEK+. Dat is de grootste producent ter wereld van AGV’s en AMR’s uit China: automatische robotvoertuigen die onder een pallet schuiven en deze vervolgens brengen naar de plek waar de medewerker de juiste producten kan pakken om de gewenste mixed pallet (of rolcontainer) te stapelen.

De grote projecten van bedrijven als Walmart, of Amazon, waarin SAT Technologies participeert, vergen hoge investeringen en duren vaak jaren voordat ze zijn afgerond zijn. Zo kan het, maar hoeft het niet. Het aardige is namelijk dat deze robotisering schaalbaar is. Van geen enkel bedrijf wordt gevraagd om direct volledig te robotiseren. Het proces is schaalbaar en er kan bijvoorbeeld worden volstaan met de AMR die de pallet brengt naar de medewerker of men kan kiezen voor Zone Picking. Daarbij wordt heen en weer rijden in gangen geëlimineerd en de productiviteit verhoogd.  Met name door die schaalbaarheid wordt het betaalbaar voor mkb-bedrijven. Dat is de reden dat SAT Technologies en zijn partners graag in de regio aan de slag gaan om bedrijven te ondersteunen bij robotisering van het orderpickproces. Op 22 juni kunt u als bedrijf worden overtuigd van de mogelijkheden. Meldt u via onderstaande button aan en kom langs!

AanmeldenMeer informatie

Algemeen

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2022 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven