Subsidie Circulaire ketenprojecten 2023 beschikbaar vanaf 23 maart!

Gepubliceerd op maandag 19 december 2022
Algemeen

Subsidie Circulaire ketenprojecten 2023 beschikbaar vanaf 23 maart!

Goed nieuws! Er komt in 2023 weer budget voor de Subsidie Circulaire ketenprojecten (CKP), zo heeft RVO aangekondigd. Vanaf 23 maart is het mogelijk om een aanvraag in te dienen. Deze subsidie ondersteunt kleine en middelgrote samenwerkingsverbanden om een boost te geven aan circulaire oplossingen in het streven naar een volledig circulaire economie in 2050.

In een circulair ketenproject werkt u met andere ondernemers samen om een product- of materiaalketen circulair te maken. Het kan gaan om een bestaande keten of (deels) om een nieuwe. U wilt een product, proces of dienst circulair ontwerpen, produceren of organiseren. Daarvoor zijn er nog drempels die komen door de circulariteit, door nieuwheid of op het gebied van samenwerking.

In het circulair ketenproject doet u het uitzoekwerk dat u nodig heeft om deze drempels weg te nemen. Na afloop van het project kunt u het product of de dienst op de markt brengen of het proces toepassen. Door het gebruiken of toepassen van de resultaten van het project vermindert het gebruik van grondstoffen en de CO2-uitstoot.

De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten van u als ondernemer. Het gaat hier om uw eigen kosten en de kosten om een procesbegeleider in te huren. De subsidie is maximaal € 20.000 per ondernemer in een circulair ketensamenwerkingsverband. In een circulair samenwerkingsverband werken minimaal 3 en maximaal 6 ondernemers samen.

In 2023 is het totaal beschikbare budget € 4.000.000.
U kunt een aanvraag doen van 23 maart 2023 om 9:00 uur tot 29 september 2023 om 12:00 uur.

Kijk hier voor meer informatie

Tip: eerder organiseerden het Versnellingshuis een webinar over deze subsidieregeling. De opname vind je hier terug.

Meer informatie

Algemeen

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2023 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven