Wij maken het rond
Partner worden

Terugblik Circulair Café bij Bosch Beton

Gepubliceerd op woensdag 13 maart 2024
Algemeen

Terugblik Circulair Café bij Bosch Beton

Sterke toekomst met duurzaam beton!

Op 12 maart was Bosch Beton in Barneveld gastheer voor het Circulair Café van het Living Lab Regio Foodvalley Circulair. Mede door de extra aandacht van de week van de circulaire economie was een gemêleerde groep deelnemers op de uitnodiging ingegaan om meer te horen over Bosch Beton en de route die zij kiezen naar de circulaire economie. En die route is avontuurlijk en kansrijk! Bosch Beton maakt prefab betonnen elementen die als keerwanden en constructieve delen van o.a. havens, agrarische bedrijven en spoorwegen gebuikt worden. Begonnen in een schuurtje bij de boerderij staat er nu een enorme fabriek die geheel zelfvoorzienend is voor energie, water en waar elke dag betonnen elementen en maatwerk worden geproduceerd voor de Europese markt.

Naast betrouwbaar, vooruitstrevend en kwalitatief hoogwaardig staat Bosch Beton ook voor toekomstgericht en innovatief. Want alleen door te verduurzamen en in te spelen op veranderingen kan het bedrijf gezond en sterk blijven zegt Brechtje van den Beuken, de CEO van Bosch Beton. En dus wordt gestreefd naar cementvrij beton (met veel minder CO2 uitstoot), naar hergebruik van gesloopt beton, naar materiaalbesparing en naar allerlei manieren om de impact op het milieu te verminderen bij productie, transport en plaatsing. Na de presentatie werd de groep meegenomen door de fabriek waar het hele proces van wapening, betonstorten, R&D, speciale productie en grondstofgebruik zichtbaar was. Onder de indruk van de schaal, efficiëntie en ontwikkelkracht hebben we bij de borrel verder gepraat over samenwerking in de keten en sloten we dit circulaire café af.

We bedanken Bosch Beton voor de gastvrijheid en de deelnemers voor hun komst!

Het Living Lab Regio Foodvalley Circulair organiseert een aantal keer per jaar een circulair café om een kijkje te nemen bij een van onze partnerbedrijven en om de kans te bieden elkaar te ontmoeten. 

Meer informatie

Algemeen


Foto's

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven