Wij maken het rond
Partner worden

Terugblik: "Community of Practice Waterstof #9: Energiehubs"

Gepubliceerd op woensdag 30 augustus 2023
Community of Practice Waterstof

Terugblik: "Community of Practice Waterstof #9: Energiehubs"

Op donderdag 22 juni 2023 hebben we met veel enthousiasme de negende Community of Practice Waterstof mogen organiseren in Gasterij de Havezathe, Veenendaal. Samen hebben we een inspirerende dag beleefd waarin het thema "Energiehubs en hun impact op een duurzame toekomst" centraal stond.

Resultaten van Rineke & Willem's onderzoek: "Vraag & Aanbod naar Waterstof in Regio Foodvalley en Samenwerking"

We hebben samen de inzichten verkregen uit het diepgaande onderzoek van Rineke & Willem. Dit onderzoek belichtte niet alleen de vraag en het aanbod van waterstof in onze regio, maar we zagen ook hoe samenwerking tussen deze twee elementen kan leiden tot duurzame oplossingen.

Inspirerende presentatie van Gilian Rijnsaardt, Strategisch Manager Tankstation Esso (Spitsbergen Veenendaal):

Gilian bracht ons samen in een verkenning van clean energy hubs. Zijn betoog liet zien hoe deze hubs kunnen samenwerken met andere faciliteiten zoals horeca, openbaar vervoer en vergader/flexplekken. We ontdekten samen waarom energiehubs van cruciaal belang zijn voor een duurzame toekomst en hoe ze de overgang naar duurzamere mobiliteit kunnen versnellen.

Regionale updates en nieuwe gezichten:

De rondvraag bracht ons niet alleen op de hoogte van de ontwikkelingen in onze regio, maar ook van de groeiende betrokkenheid en nieuwe gezichten die zich aansluiten bij ons streven naar een toekomstbestendig energiesysteem. Vertegenwoordigers vanuit overheid, bedrijfsleven, en het onderwijs deelden hun perspectief met ons.

Samen werken aan een Energy hub in de regio - Workshop: Van Silo’s naar Ecosysteem:

Deze interactieve workshop liet ons nadenken over de transitie van afzonderlijke benaderingen naar een geïntegreerd energiesysteem. Samen hebben we het huidige systeem geanalyseerd, mogelijke hefboomwerkingen geïdentificeerd en besproken hoe we betrokken partijen en actoren in de regio met elkaar kunnen verbinden.

Afsluitende Borrel 

De middag werd afgesloten met een heerlijke borrel, waar we onder het genot van een hapje en een drankje de gelegenheid hadden om verder te netwerken en ideeën uit te wisselen.

We willen graag onze oprechte dank uitspreken aan alle deelnemers die deze dag hebben verrijkt met hun aanwezigheid en bijdragen. Als begeleiders van de Community of Practice Waterstof, Dina El Filali (dina.el.filali@dutchboostinggroup.nl) en Erik van der Veer (Erik.van.der.Veer@dutchboostinggroup.nl), staan we altijd klaar om in contact te komen, vragen te beantwoorden en verder te bouwen aan onze gezamenlijke visie voor een duurzame en energierijke toekomst. Samen blijven we bouwen, leren en groeien. Tot de volgende stap!

Meer informatie

Community of Practice Waterstof Waterstof

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven