Waterstof nieuws

Gepubliceerd op dinsdag 14 maart 2023
Community of Practice Waterstof

Waterstof nieuws

De afgelopen periode hebben verschillende ontwikkelingen in Waterstofland plaatsgevonden. Wij nemen jou graag mee in enkele:  

30.000.000 euro beschikbaar

De RVO stelt 30.000.000 euro beschikbaar vanuit de Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks (AanZET). Van 4 April tot en met 29 December 2023, kunnen ondernemers en non-profitorganisaties die een nieuwe, volledig emissieloze (uitstootvrije) vrachtauto willen kopen of financial-leasen een aanvraag indienden.

webinar over AANZET   Meer over AANZET

 

De BMW Lanceert iX5 Waterstof testvloot

In de loop van dit jaar zal de testvloot van auto's op verschillende plaatsen in de wereld worden ingezet en door diverse gebruikersgroepen worden getest. Bezoek deze link voor meer informatie over de lancering van de BMW iX5.

Lees meer

 

Feiten in plaats van mythes: waarom de wereld waterstof nodig heeft’.

‘Het doel is duidelijk: de Europese economie moet in 2050 CO2-neutraal zijn. Maar de weg ernaar toe is nog minder duidelijk. Een doorslaggevend en controversieel onderwerp is waterstof. Dit artikel gaat in op populaire argumenten tegen waterstof en ontmaskert ze als louter mythes. De feiten zijn duidelijk in het voordeel van waterstof: het is de sleutel tot duurzaam transport.

 

1,2 miljoen euro om vrachtauto’s op waterstof te stimuleren

‘De provincie Groningen trekt 1,2 miljoen euro uit om de komst van zes Hyundai vrachtauto’s op waterstof te stimuleren. Het geld is bedoeld om het prijsverschil tussen traditionele vrachtauto’s op diesel en vergelijkbare voertuigen op waterstof deels te compenseren’.

Lees meer

Meer informatie

Community of Practice Waterstof Waterstof

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2023 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven