Werkplaats Bouw: oproep aan de deelnemers

Gepubliceerd op dinsdag 25 januari 2022
Werkplaats Bouw

Werkplaats Bouw: oproep aan de deelnemers

Voor dit nieuwe jaar willen we je het volgende vragen: 

Wat vind jij een belangrijk onderwerp op het gebied van circulariteit?

Deze onderwerpen willen wij graag behandelen tijdens de Werkplaats bijeenkomsten komend jaar. Wij halen daarvoor kennis, kunde en ervaring uit het landelijke netwerk van Cirkelstad. Hiermee kan jij, samen met collega deelnemers, je netwerk verder uitbreiden, jouw benchmark met de stand van het land toetsen en je kennis vergroten. 

Wil jij een (Werkplaats)bijeenkomst hosten bij jouw bedrijf? 

Ook dit jaar organiseren wij vier Werkplaats bijeenkomsten. Het uitgangspunt is dat deze bijeenkomsten fysiek georganiseerd worden. Wanneer je een hulpvraag hebt kan je idealiter ook een bijeenkomst hosten. Maar ook als je iets wil laten zien wat voor andere deelnemers een mooie stap voorwaarts is op circulair gebied. Wij werken graag samen met leuke en interessante initiatieven! Geef het vooral door als we eens een kijkje bij jouw bedrijf mogen nemen!

Jouw onderwerp, het landelijk netwerk op het net op te halen en de deelnemers om gezamenlijk verder te komen: hoe mooi wil je het hebben. 

Geef antwoord!

Programma 2022

Om je te inspireren hieronder een greep van onze mogelijke programmering. Er staat ons hopelijk een spannend jaar te wachten. De banden met Cirkelstad worden aangetrokken waardoor er verschillende landelijke programma’s lokaal en regionaal vertaald kunnen worden in de Foodvalley.

Vanuit de noemers leren, ontmoeten en doen staat het volgende in de planning.
Leren: Hulpvragen ophalen, continue kennis delen, Cirkelstad Academy activeren.
Ontmoeten: Week van de CE, werkplaats bijeenkomsten (CoP’s), circulair kantoor BOOT ‘maandelijks circulair afspreek-uur met koffie en koek’.
Doen: Projecten en kansen in de regio.

Vanuit het uitbouwen van de positie, kennis en kunde van Cirkelstad: 
Leren: Nieuwe Cirkelstad Academie nu actief inzetten (beschikbare leercurves voor alle marktpartijen en niveaus).
Doen: 
•    Cirkelstad City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen (interactie gemeente(n) en MKB)
•    Cirkelstad Samen Versnellen & Het Nieuwe Normaal (uitvraag en >3 audits op 12 parameters, kansen creëren door innoveren, bovenwettelijke convenant invulling i.s.m. BZK).

Verder in de planning: 

 • 7 – 12 februari, Week van de circulaire economie, we zetten een mooie programmering neer vanuit het zojuist betrokken >80% verbouwde kantoorpand van BOOT. Aanmelden verplicht, laat mij het ook even weten als deelnemer van de werkplaats Bouw, dan ben ik er ook.
 • Er komen 4 werkplaats bijeenkomsten (CoP’s) vanaf maart. Hiervoor geldt dus de hulpvraag want het worden jullie onderwerpen!
 • In het midden van het jaar volgt er weer een circulaire aanbesteding (RCC) waaraan we willen gaan deelnemen.
 • De werkplaats bijeenkomsten Bouw blijven we waar mogelijk combineren met Industrie.
 • Verder willen we gaan werken aan het creëren van Regiodeals, de koppeling van circulair aan de woningbouwopgave en het betrekken van meer gemeenten uit de Foodvalley in nauwe samenwerking met het Living Lab.
 • We houden de kritische blik vast met onze ‘eigen’ rode draad industrieel bouwen en circulariteit.
 • Op 2 juni is er weer de landelijke Partnerdag Cirkelstad, in de middag. Deze gaan we proberen te combineren met een gezamenlijke uitstap naar een circulair icoonproject in ochtend. Heb jij een project wat je graag wilt laten zien? Waar je circulair trots op bent?
 • 22 – 24 november is er weer de beurs Building Holland (nu FutureBuild Holland), op 1 van de 3 dagen is er een speciale meet-up van het Living Lab Circular Foodvalley Bouw.
 • Verder zijn er activiteiten rondom de verlenging van het Living Lab voor de volgende 4 jaar, een regionale Partnerdag, een Captains Dinner…..
 • Meer studenten laten aansluiten: van hieruit een koppeling met Jong Cirkelstad creëren en onze toekomstige bestuurders meer invloed geven.
 • Het nieuwe / oude kantoor van Buro BOOT feestelijk openen en de kennis delen van het > 80% circulair verbouwde pand, wat een ontmoetingscentrum zal worden in de regio voor circulaire samenwerking en kennisdeling.

Met andere woorden:

Blijf erbij of kom erbij, 2022 wil je niet missen als je echt wilt weten wat circulariteit voor jouw bouw gerelateerde werk kan en zal gaan betekenen. Geef je input, wacht niet af, daag ons uit, om de voor jouw relevante onderwerpen uit te diepen voor je en die kennis te delen in onze bijeenkomsten.Meer informatie

Werkplaats Bouw

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2022 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven