Wij maken het rond
Ondernemers

Begeleiden en faciliteren van circulaire voedselketens

woensdag 05 februari 2025
09:30 uur - 13:30 uur
Stingerbol Ede | Nieuwe Kazernelaan 2D 41

Begeleiden en faciliteren van circulaire voedselketens

CoP-bijeenkomst Circulaire voedselketens en landbouw

Begeleid jij circulaire (voedsel)ketensamenwerkingen? Faciliteer jij ketenpartijen, bijvoorbeeld als keten-regisseur, gemeente of netwerk-begeleider? Of zoek je hoe je dat als samenwerkingsverband, gemeente of regio kunt doen? Kom dan op woensdag 5 februari 2025 naar een speciale ontmoeting op initiatief van het Living Lab Regio Foodvalley Circulair! 
 
De ontwikkeling van nieuwe circulaire voedselketens is complex. Het vraagt nieuwe samenwerkingen, andere bedrijfsvoering, slimme logistiek, ander beleid en nieuwe verdienmodellen. Hoe kunnen we dat stimuleren, faciliteren of versnellen? Het Living Lab Regio Foodvalley Circulair nodigt je graag uit voor uitwisseling van kennis en ervaringen tussen verbinders, keten-begeleiders en overheden uit verschillende regio’s en netwerken. 
 

Centrale vraag: Hoe krijgen we de circulaire economie aan het rollen?

  • Hoe komen we tot circulaire voedselketens? Hoe ondersteunen we de ondernemers hierbij, als netwerk, ketenregisseur of als gemeente?
  • Wat is de motivatie van ondernemers? Wat zijn de ambities en rollen vanuit beleid?
  • Wat is er nodig en hoe pakken we dat aan? Wat zijn de do’s en don’ts?
 

Globaal programma

  • Ontmoeting en kennismaking
  • Het faciliteren van circulaire ondernemers en ketens, hoe pakken we dat aan?
    • Ervaringen uit Regio Foodvalley, door Suzan Klein Gebbink en Carolien Huisman
    • Pitches uit verschillende netwerken en regio’s. Onder andere: Albert Hoekerswever, SamenKeten over ketens bouwen in binnen- en buitenland, Paula Rijkens over Breda Circulair. 
  • Uitwisseling ervaringen: over samenwerking binnen de regio’s en tussen ondernemers en gemeenten.
  • Reflectie door ondernemers
  • Inspirerend voorbeeld uit de praktijk.
  • Verkenning kansen samenwerking, wat kunnen we aan elkaar hebben?

Voor wie?

  • Betrokkenen uit Regio Foodvalley
  • Betrokkenen bij onze buur-netwerken in Utrecht; de Alliantie Cirkelregio Utrecht en bij Groene Hart Werkt! 
  • Betrokkenen uit andere regio’s die – net als wij in Regio Foodvalley – werken aan een circulaire economie, in het bijzonder circulaire landbouw en voedselketens. 

Praktische informatie

Datum: Woensdag 5 februari 2025
Tijd: 9:30 – 13:30 uur (inclusief lunch)
Locatie: Stingerbol Ede | Nieuwe Kazernelaan 2D 41
 

Aanmelden

 

 



Meer informatie

Community of Practice Circulaire Voedselketens

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Heeft u ook interesse om partner van Living Lab Regio Foodvalley Circulair te worden?

Wij verwelkomen u graag! Circulair ondernemen is geen utopie meer, het is inmiddels een serieus businessmodel dat kansen biedt. Heeft Living Lab Regio Foodvalley Circulair uw interesse gewekt en wilt u ook bijdragen aan een circulaire economie?

Bekijk alle voordelen
Copyright 2025 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven