Op donderdag 14 maart – in de week van de Circulaire Economie – is de volgende bijeenkomst van de Community of Practice Circulaire Voedselketens! Thema is duurzame catering en restaurants. Wat leert Orbisk ons over onze voedselreststromen? En hoe komen we tot duurzamere en verspillingsvrije catering en restaurants?
U bent van harte uitgenodigd!
We zijn te gast bij René Krebber (Zakelijk Ontzorgd) en Lyanne van den Berg, van Alberto’s Italian, BAS Beers and Steaks en productiekeuken De Keukenploeg in Barneveld. Zij vertellen over hun inspanningen voor verspillingsvrije catering en restaurants. We nemen een kijkje bij het Orbisk systeem, een slimme weegschaal met camera die inzicht geeft in de hoeveelheid en samenstelling van reststromen. In januari is zowel bij RijnIJssel Vakschool Wageningen als bij De Keukenploeg een pilot gestart. Beide deelnemers delen hun eerste inzichten en resultaten.
BAS Beers and Steaks, Raadhuisplein 4 Barneveld
De locatie is op 5 minuten loopafstand van station Barneveld Centrum. Parkeren kan tegenover het station en via de Kampstraat en Nieuwstraat loop je in enkele minuten naar de locatie.
We werken in deze Community of Practice actief aan projecten en het bouwen van voedselketens. De betrokkenen zijn ondernemers, overheden en betrokkenen van onderwijs die in eigen organisatie actief (willen) inzetten op minder van voedselverspilling en circulaire ketens. We houden korte lijnen, helpen elkaar en werken samen aan projecten of nieuwe initiatieven. Jaarlijks organiseren we 3 á 4 themabijeenkomsten met de betrokkenen en andere geïnteresseerden in circulaire voedselketens in Regio Foodvalley.
Ook een vraag over circulaire voedselketens in Regio Foodvalley of geïnteresseerd in deze Community of Practice? Mail naar trekker Suzan Klein Gebbink via post@suzankleingebbink.nl of naar Wieke Bonthuis via wieke@bonthuisadvies.nl als coördinator onderwijs & circulaire voedselketens.
Wij verwelkomen u graag! Circulair ondernemen is geen utopie meer, het is inmiddels een serieus businessmodel dat kansen biedt. Heeft Living Lab Regio Foodvalley Circulair uw interesse gewekt en wilt u ook bijdragen aan een circulaire economie?
Bekijk alle voordelen