11 - 16 maart
Week van de Circulaire Economie

CoP Circulaire Voedselketens: Duurzame catering

donderdag 14 maart 2024
09:30 uur - 12:30 uur
BAS Beers and Steaks, Raadhuisplein 4 Barneveld

CoP Circulaire Voedselketens: Duurzame catering

Op donderdag 14 maart – in de week van de Circulaire Economie – is de volgende bijeenkomst van de Community of Practice Circulaire Voedselketens! U bent van harte uitgenodigd.

We zijn te gast bij Albert en Lyanne, eigenaren van Alberto’s Italian, BAS Beers and Steaks en productiekeuken De Keukenploeg in Barneveld. Zij vertellen samen met René Krebber, eigenaar van Zakelijk Ontzorgd, over hun inspanningen voor verspillingsvrije catering en restaurants.

We nemen een kijkje bij het Orbisk systeem, een slimme weegschaal met camera die inzicht geeft in de hoeveelheid en samenstelling van reststromen. In januari is bij de Keukenploeg een pilot gestart. Lyanne vertelt over de eerste resultaten.

Programma

  • 09:15 uur - Inloop
    Met koffie en thee
  • 09:30 uur - Welkom
    Door Suzan Klein Gebbink
  • 09:40 uur - Duurzame catering 
    René Krebber van Zakelijk Ontzorgd en Zakelijk Bezorgd over zijn duurzame zakelijke cateringconcept.
    We wandelen naar productiekeuken De Keukenploeg en nemen letterlijk een kijkje in de keuken.
  • 10:00 uur - Verspillingsvrij bij Alberto’s, BAS en De Keukenploeg
    Lyanne van den Berg (Alberto’s Italian, BAS Beers and Steaks, De Keukenploeg) over hun productiekeuken De Keukenploeg en de voorlopige ervaringen met het Orbisk systeem om voedselverspilling te verminderen.
  • 10:30 uur - Orbisk, een slimme weegschaal
    Toelichting door Olivier van Gelderen (Orbisk)
  • 11:00 uur - Naar een verspillingsvrije en circulaire catering
    Een mix van voorbeelden, pitches en ideeën
  • 11:30 uur - Netwerklunch

Locatie:

BAS Beers and Steaks, Raadhuisplein 4 Barneveld

Community of Practice Circulaire Voedselketens

We werken in deze Community of Practice actief aan projecten en het bouwen van voedselketens. De betrokkenen zijn ondernemers, overheden en betrokkenen van onderwijs die in eigen organisatie actief (willen) inzetten op minder van voedselverspilling en circulaire ketens. We houden korte lijnen, helpen elkaar en werken samen aan projecten of nieuwe initiatieven. Jaarlijks organiseren we 3 á 4 themabijeenkomsten met de betrokkenen en andere geïnteresseerden in circulaire voedselketens in Regio Foodvalley.

Meer informatie?

Ook een vraag over circulaire voedselketens in Regio Foodvalley of geïnteresseerd in deze Community of Practice? Mail naar trekker Suzan Klein Gebbink via post@suzankleingebbink.nl of naar Wieke Bonthuis via wieke@bonthuisadvies.nl als coördinator onderwijs & circulaire voedselketens.

Meld je hier aan



Meer informatie

Community of Practice Circulaire Voedselketens

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Heeft u ook interesse om partner van Living Lab Regio Foodvalley Circulair te worden?

Wij verwelkomen u graag! Circulair ondernemen is geen utopie meer, het is inmiddels een serieus businessmodel dat kansen biedt. Heeft Living Lab Regio Foodvalley Circulair uw interesse gewekt en wilt u ook bijdragen aan een circulaire economie?

Bekijk alle voordelen
Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven