Wij maken het rond
Ondernemers

CoP Circulaire Voedselketens: Duurzame catering

donderdag 14 maart 2024
09:30 uur - 12:30 uur
BAS Beers and Steaks, Raadhuisplein 4 Barneveld

CoP Circulaire Voedselketens: Duurzame catering

Op donderdag 14 maart – in de week van de Circulaire Economie – is de volgende bijeenkomst van de Community of Practice Circulaire Voedselketens! Thema is duurzame catering en restaurants. Wat leert Orbisk ons over onze voedselreststromen? En hoe komen we tot duurzamere en verspillingsvrije catering en restaurants?
U bent van harte uitgenodigd!
 
We zijn te gast bij René Krebber (Zakelijk Ontzorgd) en Lyanne van den Berg, van Alberto’s Italian, BAS Beers and Steaks en productiekeuken De Keukenploeg in Barneveld. Zij vertellen over hun inspanningen voor verspillingsvrije catering en restaurants. We nemen een kijkje bij het Orbisk systeem, een slimme weegschaal met camera die inzicht geeft in de hoeveelheid en samenstelling van reststromen. In januari is zowel bij RijnIJssel Vakschool Wageningen als bij De Keukenploeg een pilot gestart. Beide deelnemers delen hun eerste inzichten en resultaten.

Programma

  • 09:15 uur - Inloop
  • 09:30 uur - Welkom en kennismaking
  • 09:40 uur - Duurzame catering bij Zakelijk Ontzorgd
    René Krebber van Zakelijk Ontzorgd en Zakelijk Bezorgd over zijn duurzame zakelijke cateringconcept.
  • 10:00 uur - Verspillingsvrij bij RijnIjssel Vakschool
    RijnIjssel Vakschool Wageningen is op 9 januari gestart met een Orbisk systeem en nam deel aan het programma Gelderland van Morgen. Hoe pakken zij voedselverspilling aan en wat valt hen op in de resultaten van Orbisk?
  • 10:15 uur - Verspillingsvrije catering en restaurants
    Met 4 korte bijdragen over uiteenlopende initiatieven en aanpakken:
    - Anneloes Hodes, projectmanager bij Stichting Samen Tegen Voedselverspilling (SSTV), met concrete tips en inzichten uit diverse projecten van de SSTV. 
    - René Schers, CIRC Energy, over hun aanpak om etensresten uit bedrijfsafval te verwaarden
    - Suzan Klein Gebbink, trekker van de CoP Circulaire Voedselketens, over de Menukaart tegen Voedselverspilling, gemaakt door studenten van de CHE, en over de ideeën voor een experiment om voedselreststromen bij horeca te scheiden, inzamelen en verwaarden.
    - 5 studenten van Hogeschool van Hall Larenstein doen onderzoek naar de productie van biobrandstof van etensresten, met name oliën en eierschalen.
  • 10.45 uur - Meten is weten met Orbisk
    - Wethouder Gerard van Deelen; waarom zetten de gemeenten van Regio Foodvalley in op Orbisk?
    We wandelen naar productiekeuken De Keukenploeg en nemen een kijkje in de keuken.
    - Lyanne van den Berg (Alberto’s Italian, BAS Beers and Steaks, De Keukenploeg) samen met collega’s over productiekeuken De Keukenploeg en de voorlopige ervaringen met het Orbisk systeem om voedselverspilling te verminderen.
  • 11:30 uur - Netwerklunch

Locatie:

BAS Beers and Steaks, Raadhuisplein 4 Barneveld
De locatie is op 5 minuten loopafstand van station Barneveld Centrum. Parkeren kan tegenover het station en via de Kampstraat en Nieuwstraat loop je in enkele minuten naar de locatie.

Community of Practice Circulaire Voedselketens

We werken in deze Community of Practice actief aan projecten en het bouwen van voedselketens. De betrokkenen zijn ondernemers, overheden en betrokkenen van onderwijs die in eigen organisatie actief (willen) inzetten op minder van voedselverspilling en circulaire ketens. We houden korte lijnen, helpen elkaar en werken samen aan projecten of nieuwe initiatieven. Jaarlijks organiseren we 3 á 4 themabijeenkomsten met de betrokkenen en andere geïnteresseerden in circulaire voedselketens in Regio Foodvalley.

Meer informatie?

Ook een vraag over circulaire voedselketens in Regio Foodvalley of geïnteresseerd in deze Community of Practice? Mail naar trekker Suzan Klein Gebbink via post@suzankleingebbink.nl of naar Wieke Bonthuis via wieke@bonthuisadvies.nl als coördinator onderwijs & circulaire voedselketens.

Meld je hier aan



Meer informatie

Community of Practice Circulaire Voedselketens

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Heeft u ook interesse om partner van Living Lab Regio Foodvalley Circulair te worden?

Wij verwelkomen u graag! Circulair ondernemen is geen utopie meer, het is inmiddels een serieus businessmodel dat kansen biedt. Heeft Living Lab Regio Foodvalley Circulair uw interesse gewekt en wilt u ook bijdragen aan een circulaire economie?

Bekijk alle voordelen
Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven