Wij maken het rond
Partner worden

Regio-bijeenkomst Korte Voedselketens in Regio Foodvalley

dinsdag 27 september 2022
12:30 uur - 15:00 uur
Boerderij tussen de Hagen, Hessenweg 82 te Stoutenburg

Regio-bijeenkomst Korte Voedselketens in Regio Foodvalley

Versterken en verduurzamen van korte voedselketens in Regio Foodvalley. 

Er gebeurt veel op het gebied van korte voedselketens, zeker ook in Regio Foodvalley! Een marketing- en communicatiecampagne, nieuwe korte ketens van reststromen en nog veel meer. Op 27 september praten we elkaar bij over de nieuwste ontwikkelingen en activiteiten. Ook bespreken we wat prioriteit heeft voor de komende periode. Naar aanleiding van twee eerdere bijeenkomsten (op 8 november 2021 en 20 juni 2022) is namelijk een Agenda Korte Keten voor de Regio Foodvalley ontstaan. Het doel van de Agenda Korte Keten is om de initiatieven rondom korte voedselketens te versterken en te verduurzamen.

Je bent van harte uitgenodigd op 27 september! We zijn te gast op Boerderij tussen de Hagen.

Wat gaan we doen?

  • Netwerken en bijpraten over ontwikkelingen.
  • Afronden POP3 traject ProefLokaal.
  • Terugblikken en oogsten: opbrengst van diverse projecten en activiteiten.
  • Afronden dynamische Agenda Korte Ketens.
  • Vooruitblik, prioriteiten en activiteiten voor komende periode in gang zetten.

Programma

12.00 uur Inloop en lunch
12.30 uur Welkom Met gespreksbegeleider: Suzan Klein Gebbink
12.35 uur

Project Vallei Proef Lokaal over marketing en communicatie van korte keten
Eén van de zaken die we vanuit de Agenda Korte Keten al hebben opgepakt is het onderwerp marketing&communicatie. Het project Vallei Proef Lokaal is momenteel namelijk in volle gang.
Wija Koers, expert digitale marketing, vertelt samen met deelnemende ondernemer Rianne van Zandbrink hoe dit loopt en wat de opbrengsten tot nu toe zijn. Hoe nu verder? 

13.00 uur Nieuwe korte ketens met reststromen
Ondernemer en productontwikkelaar Sebastiaan Hetterschijt, onder meer van Bakkergrondstof, heeft met ondernemers uit Regio Foodvalley ideeën ontwikkeld voor de verwaarding van reststromen tot nieuwe korte ketens. Van bierbostel tot aardappelschillen en meer: welke resultaten zijn behaald? En wat zijn de eerstvolgende vervolgstappen?
13.30 uur Agenda Korte Keten Regio Foodvalley
Er is een Agenda Korte Ketens in de maak voor de komende jaren. In de bijeenkomst van 20 juni 2022 is een concept besproken. Carolien Huisman, programmamanager Voedsel van Regio Foodvalley en Renee Baris, projectleider korte keten gemeente Ede geven een update over de Agenda en beoogde werkwijze. 
  Pauze
 

Activiteiten & prioriteiten
De (concept) Agenda Korte Keten is van ons allemaal (ondernemers, overheden, instellingen, etc.) en bestaat uit een dynamische lijst met prioriteiten en acties die we kunnen aanpakken. Wat zijn aanstaande prioriteiten en activiteiten? Welke projecten en initiatieven lopen er of zitten in de pijplijn? Kunnen we elkaar daarbij helpen of versterken?

- Pitches: Iedere deelnemer kan in 1 minuut zijn of haar actuele project of activiteit pitchen, oproepen doen voor samenwerking en suggesties doen voor gezamenlijke activiteiten.
- Vergroten marktvraag: veelgenoemde prioriteiten zijn het vergroten van de marktvraag naar regionale producten, beter verdienmodel en kennis / inzicht in ieders eigen markt. Hoe pakken we deze prioriteit concreet op?

14.50 uur Wrap-Up en vooruitblik
15.00 uur Afsluiting met koffie & thee
15:30 uur  Optioneel: rondleiding op het bedrijf


Aanmelden

Je kunt hier aanmelden. Wil je de uitnodiging doorsturen aan mogelijke andere geïnteresseerden? We zien je graag op dinsdag 27 september 2022.Heb je nog vragen? Mail dan met Carolien@regiofoodvalleycirculair.nl.

Routebeschrijving

Sommige navigaties geven een verkeerde route aan. Het beste kan je navigeren op Hessenweg 84 en dan de steeg inrijden. Boerderij tussen de Hagen zit 500 meter verder, met de inrit vlakbij Mode & Wonen winkel Van Ravenhorst.

Gezamenlijk initiatief van onder meer:

Ilona Baan, landbouwnetwerk Regio Foodvalley
Marit Rietveld, Gemeente Ede
Carolien Huisman, Regio Foodvalley
 Gerdien Kleijer, Boer aan het Roer (Regiodeal Regio Foodvalley)
Janneke Bruil, Gemeente Wageningen
Peter Hermens, Gemeente Barneveld
Bart van de Beek, ICT-Campus Regio Foodvalley
Suzan Klein Gebbink, Werkplaats Circulaire Voedselketens (Regio Foodvalley Circulair)
Marijn Struik, POP3+ Proeflokaal

Dit project is tot stand gekomen met ondersteuning van de Provincie Gelderland en de Europese Unie in het kader van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.



Meer informatie

Algemeen Community of Practice Circulaire Voedselketens

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Heeft u ook interesse om partner van Living Lab Regio Foodvalley Circulair te worden?

Wij verwelkomen u graag! Circulair ondernemen is geen utopie meer, het is inmiddels een serieus businessmodel dat kansen biedt. Heeft Living Lab Regio Foodvalley Circulair uw interesse gewekt en wilt u ook bijdragen aan een circulaire economie?

Bekijk alle voordelen
Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven