Er gebeurt veel op het gebied van korte voedselketens, zeker ook in Regio Foodvalley! Een marketing- en communicatiecampagne, nieuwe korte ketens van reststromen en nog veel meer. Op 27 september praten we elkaar bij over de nieuwste ontwikkelingen en activiteiten. Ook bespreken we wat prioriteit heeft voor de komende periode. Naar aanleiding van twee eerdere bijeenkomsten (op 8 november 2021 en 20 juni 2022) is namelijk een Agenda Korte Keten voor de Regio Foodvalley ontstaan. Het doel van de Agenda Korte Keten is om de initiatieven rondom korte voedselketens te versterken en te verduurzamen.
Je bent van harte uitgenodigd op 27 september! We zijn te gast op Boerderij tussen de Hagen.
12.00 uur | Inloop en lunch |
12.30 uur | Welkom Met gespreksbegeleider: Suzan Klein Gebbink |
12.35 uur |
Project Vallei Proef Lokaal over marketing en communicatie van korte keten |
13.00 uur | Nieuwe korte ketens met reststromen Ondernemer en productontwikkelaar Sebastiaan Hetterschijt, onder meer van Bakkergrondstof, heeft met ondernemers uit Regio Foodvalley ideeën ontwikkeld voor de verwaarding van reststromen tot nieuwe korte ketens. Van bierbostel tot aardappelschillen en meer: welke resultaten zijn behaald? En wat zijn de eerstvolgende vervolgstappen? |
13.30 uur | Agenda Korte Keten Regio Foodvalley Er is een Agenda Korte Ketens in de maak voor de komende jaren. In de bijeenkomst van 20 juni 2022 is een concept besproken. Carolien Huisman, programmamanager Voedsel van Regio Foodvalley en Renee Baris, projectleider korte keten gemeente Ede geven een update over de Agenda en beoogde werkwijze. |
Pauze | |
Activiteiten & prioriteiten |
|
14.50 uur | Wrap-Up en vooruitblik |
15.00 uur | Afsluiting met koffie & thee |
15:30 uur | Optioneel: rondleiding op het bedrijf |
Je kunt hier aanmelden. Wil je de uitnodiging doorsturen aan mogelijke andere geïnteresseerden? We zien je graag op dinsdag 27 september 2022.Heb je nog vragen? Mail dan met Carolien@regiofoodvalleycirculair.nl.
Sommige navigaties geven een verkeerde route aan. Het beste kan je navigeren op Hessenweg 84 en dan de steeg inrijden. Boerderij tussen de Hagen zit 500 meter verder, met de inrit vlakbij Mode & Wonen winkel Van Ravenhorst.
Ilona Baan, landbouwnetwerk Regio Foodvalley
Marit Rietveld, Gemeente Ede
Carolien Huisman, Regio Foodvalley
Gerdien Kleijer, Boer aan het Roer (Regiodeal Regio Foodvalley)
Janneke Bruil, Gemeente Wageningen
Peter Hermens, Gemeente Barneveld
Bart van de Beek, ICT-Campus Regio Foodvalley
Suzan Klein Gebbink, Werkplaats Circulaire Voedselketens (Regio Foodvalley Circulair)
Marijn Struik, POP3+ Proeflokaal
Dit project is tot stand gekomen met ondersteuning van de Provincie Gelderland en de Europese Unie in het kader van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.
Wij verwelkomen u graag! Circulair ondernemen is geen utopie meer, het is inmiddels een serieus businessmodel dat kansen biedt. Heeft Living Lab Regio Foodvalley Circulair uw interesse gewekt en wilt u ook bijdragen aan een circulaire economie?
Bekijk alle voordelen