Menukaart met laagdrempelige circulaire opties voor food-ondernemers.
In de werkplaats werken we met diverse partijen samen om voedselafval van horeca en andere winkeliers in (binnen)steden in Regio Foodvalley een betere – meer circulaire – bestemming te geven.
In september – oktober gaan studenten Innovatieve Bedrijfskunde van CHE aan de slag met een menukaart met laagdrempelige tips, circulaire oplossingen en businesskansen. Compact, simpel, overtuigend. Tijdens deze werkplaatsbijeenkomst is hun eindpresentatie en presenteren zij deze menukaart!
Ook delen we de actualiteiten uit Rhenen, bij initiatiefnemers en bij jou.
Doel van de verschillende projecten is om voedselafval van horeca en andere winkeliers in (binnen)steden / gemeenten een betere bestemming te geven. Er wordt momenteel veel weggegooid en er is nauwelijks afvalscheiding, zo blijkt uit eerdere verkenningen. Vrijwel alles gaat dus bij het restafval, terwijl scheiding van voedsel-afval en restafval eigenlijk al verplicht is. Ondernemers merken stankoverlast, maken mogelijk hogere kosten dan nodig en danken hun resten te snel af als waardeloos. Samen met ondernemers, gemeenten, studenten en andere organisaties ontwikkelen we circulaire oplossingen en samenwerkingen.
Wij verwelkomen u graag! Circulair ondernemen is geen utopie meer, het is inmiddels een serieus businessmodel dat kansen biedt. Heeft Living Lab Regio Foodvalley Circulair uw interesse gewekt en wilt u ook bijdragen aan een circulaire economie?
Bekijk alle voordelen