Werkplaats Circulaire Voedselketens

donderdag 20 oktober 2022
09:30 uur - 13:00 uur
De Groenerie, Harskamp
Aanmelden

Werkplaats Circulaire Voedselketens

Thema: circulaire opties voor food-ondernemers

Tijdens de volgende Werkplaats Circulaire Voedselketens onderzoeken we volop circulaire opties voor food-ondernemers. We horen de resultaten van 2 studentenonderzoeken die momenteel bezig zijn. Daarnaast krijgen we een inspirerende rondleiding over De Groenerie, een agrarisch bedrijf dat volop bezig is met de ontwikkeling naar een circulaire plek met kleinschalige groenteproductie voor de regionale markt, verwerking en verwaarding van reststromen van eigen bedrijf en horeca, circulaire bouw/verbouw en duurzame energie- en watergebruik, en samenwerking met cliënten van ’s Heeren Loo.

Programma 

9.00 uur Inloop met koffie en thee
9.30 uur Opening door werkplaatstrekker Suzan Klein Gebbink
9.45 uur

Presentatie Menukaart met laagdrempelige circulaire opties voor food-ondernemers

In september – oktober zijn studenten Innovatieve Bedrijfskunde van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) aan de slag met een menukaart met laagdrempelige tips, circulaire oplossingen en businesskansen. Doel is om voedselafval van horeca en andere winkeliers in (binnen)steden in Regio Foodvalley een betere – meer circulaire – bestemming te geven. De 4e jaars bedrijfskunde studenten werken aan een handzame ‘menukaart’ die compact, simpel en overtuigend is. Tijdens deze werkplaatsbijeenkomst is presenteren zij hun adviezen in de vorm van deze menukaart!

10.15 uur

Presentatie Analyse van onderbenutte en ondergewaardeerde reststromen in Regio Foodvalley

Vijf studenten van Wageningen UR werken momenteel aan een analyse van de eventuele meest onderbelichte reststromen in Regio Foodvalley. We hebben hen gevraagd om beschikbare databases en onderzoeken te analyseren en tevens interviews te houden en de inzichten te vertalen naar adviezen voor Regio Foodvalley. De vraag voor ons in de regio: hoe gaan we optimaal met deze stromen om? Wat kunnen we er mee voor humaan voedsel, veevoer, eiwitteelt of andere oplossingen? Uiteraard zo hoogwaardig mogelijk volgens de Ladder van Moerman.

10.45 uur Pauze
11.00 uur

Rondleiding over De Groenerie

Agrarisch ondernemer Richard Hardeman heeft vorig jaar zijn kalveren weggedaan en is volop bezig met de ontwikkeling van een circulaire plek met kleinschalige groenteproductie voor de regionale markt, verwerking en verwaarding van reststromen van eigen bedrijf en horeca, mogelijkheden voor publieke beleving, rondkijken en groenteverkoop, circulaire bouw/verbouw en duurzame energie- en watergebruik. Dit alles in samenwerking met onder andere cliënten van ’s Heeren Loo. Momenteel wordt toegewerkt naar de verwaarding van reststromen van restaurants.

11.30 uur

Gesprek: naar minder voedselverspilling en meer inkomsten door sterkere circulaire voedselketens
- Actualiteiten van diverse lopende projecten, zoals het project in de binnenstad in Rhenen, bij jou.
- Wat gaan we om met de resultaten en adviezen van de studenten-onderzoeken?
- Wat leren we van De Groenerie?
- Welke ketensamenwerkingen zijn kansrijk en hoe pakken we die op?

12.15 uur Lunch en bijpraten
Ca 13.00 uur Einde
   

 

Aanmelden voor Werkplaats Circulaire Voedselketens

Wat is uw naam?
Vul uw bedrijfsnaam in
Hoe kunnen wij u bereiken?

Wanneer u zich aanmeldt voor Werkplaats Circulaire Voedselketens gaat u ermee akkoord dat wij beeldmateriaal (wat tijdens dit evenement wordt gemaakt) van u mogen gebruiken voor uitingen zoals onze social media, nieuwsbrief of website. Mocht u hier niet mee akkoord gaan, stuur dan een mailtje naar secretariaat@regiofoodvalleycirculair.nl.
Dit 'vinkje' is verplichtMeer informatie

Werkplaats Circulaire Voedselketens

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Heeft u ook interesse om partner van Living Lab Regio Foodvalley Circulair te worden?

Wij verwelkomen u graag! Circulair ondernemen is geen utopie meer, het is inmiddels een serieus businessmodel dat kansen biedt. Heeft Living Lab Regio Foodvalley Circulair uw interesse gewekt en wilt u ook bijdragen aan een circulaire economie?

Bekijk alle voordelen
Copyright 2023 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven