Werkplaats Industrie

dinsdag 21 september 2021
10:45 uur - 12:15 uur
Online

Save the Date: Werkplaats Industrie

Voorlopig programma

10:00 - 11:00 uur: overlappende sessie (met Werkplaats Bouw) 'Hoe circulair en duurzaam is uw organisatie?'
11:00 - 12:15 uur: Werkplaats Industrie

10:00 - 11:00 uur: Hoe circulair en duurzaam is uw organisatie?

Deze sessie is toegankelijk voor alle Living Lab deelnemers, 10:00 - 11:00 uur. 

Sustainable development goals

Om 10.00 uur geeft Alexander een korte introductie op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Verder neemt hij je mee in het vertalen van deze goals naar de vorming van je eigen duurzame bedrijfsdoelen en ook de eigen persoonlijke duurzame drijfveren van je medewerkers. Hoe kom je achter de drijfveren van je mensen? Hoe is de (non-)match met wat je wilt bereiken met je organisatie?

Hiervoor is met een partner een programma ontwikkeld speciaal gericht op het MKB wat je in eenvoudige stappen helpt dit alles in kaart te brengen, persoonlijke duurzaamheid-snaphots oplevert en een SDG match die je weer kan inzetten in je eigen bedrijfsontwikkeling en als communicatie- en kansen tool in de markt.

Meten van circulariteit

Om 10:30 uur gaat Gerard Stienstra meer specifiek in op de focus op Circulariteit en het meten ervan: Wat is circulariteit? Wat is het verschil tussen circulariteit van brede duurzaamheid? Hoe kan mijn bedrijf bijdragen? Waarom circulariteit meten? Welke kansen en (commerciële) voordelen hebben (MKB) bedrijven?
 
Pilot - Werkplaats Meetbaarheid van Circulariteit: voor 3 bedrijven volgt in 2021 een pilot waarmee circulariteit meetbaar wordt, deze dienen als concrete voorbeelden voor andere bedrijven in de Werkplaats. Voor wie meer wil weten hoe het meten van circulariteit jouw bedrijf kan helpen, wie wil bijdragen aan de Werkplaats of deelnemen aan de pilot.

11:00 - 12:15 uur: Werkplaats Industrie

In deze werkplaats vertelt Laura Blom van HSR hoe het bedrijf wil bijdragen aan een schonere en circulaire wereld, zowel op het gebied van hout als kunststof. Zij deelt haar ervaringen in de praktijk en vertelt over de circulaire ambities van HSR.

We bespreken met elkaar hoe de Sustainable Development Goals je kunnen helpen duurzaamheid integraal te benaderen en je prestaties op het gebied van duurzaamheid en circulariteit richting de klant helpen te verduidelijken. 

In de aansluitende circulaire ‘pressure cooker’ brainstorm focust op het vinden van cross-sectorale samenwerkingen om de circulaire ambities van jouw organisaties verder te brengen. Juist onverwachte verbindingen leiden tot innovatie, meerwaarde én een toekomstbestendige organisatie.

We nodigen dan ook organisaties uit andere sectoren, overheidsinstanties en onderwijsinstellingen van harte uitnodigen om bij deze werkplaats aan te haken!

AanmeldenMeer informatie

Werkplaats Industrie

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Heeft u ook interesse om partner van Living Lab Regio Foodvalley Circulair te worden?

Wij verwelkomen u graag! Circulair ondernemen is geen utopie meer, het is inmiddels een serieus businessmodel dat kansen biedt. Heeft Living Lab Regio Foodvalley Circulair uw interesse gewekt en wilt u ook bijdragen aan een circulaire economie?

Bekijk alle voordelen
Copyright 2021 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven