Wij maken het rond
Partner worden

Living Lab

Samenwerkingsprogramma

Het Samenwerkingsprogramma Living Lab Regio Foodvalley Circulair is één van de projecten uit de Strategische Agenda 2020-2025 van Regio Foodvalley. Regio Foodvalley is een samenwerking tussen regionale overheden, ondernemers, onderwijs- en kennisinstellingen. Zij werken samen als economische topregio door het creëren van een hoogwaardig vestigingsklimaat, een optimale leefomgeving en gezamenlijke projecten op het gebied van bijvoorbeeld circulaire economie, mobiliteit, werkgelegenheid, energietransitie of voedselvisie.

Dit samenwerkingsprogramma over circulaire economie zal belangrijk onderdeel vormen van de nieuwe strategische agenda. Hierin werken ondernemers, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden samen toe naar een meer circulaire economie.

Hoe we dit doen leest u in het samenwerkingsprogramma Living Lab Regio Foodvalley Circulair in de download hiernaast.
Partner worden? De samenwerkingsovereenkomst leest u hier.

De Versnellingskamer

De Versnellingskamer is het bestuur van het Living Lab en stuurt het programma aan. Bekijk hieronder wie er in het bestuur zitten, wat hun rol is en waarom ze zich hiervoor inzetten. 

Circulaire Raad

De Circulaire Raad denkt mee over de voortgang en adviseert over de versnelling van de circulaire economie in de regio. De leden zetten hun expertise, ervaring en netwerk in en zijn ambassadeur. Er zijn 12 leden, evenredig afkomstig uit bedrijfsleven, overheid en onderwijs & onderzoek. De Circulaire Raad heeft een belangrijke inhoudelijke en aansturende taak om het Living Lab krachtig en effectief vorm te geven. Zij komt 2x per jaar bij elkaar. 

Hieronder zijn alle leden te zien, samen met hun motivatie om voor circulair te gaan! 

Samenwerkingen

 

Versnellingshuis

Als partner van Het Versnellingshuis werken we samen aan de transitie naar de circulaire economie. Wat Het Versnellingshuis doet? Hier kunt u als ondernemer terecht voor hulp bij circulair ondernemen. U versterkt er uw netwerk en u vindt er kennis en tools om aan de slag te gaan met uw onderneming. Dus, heeft u een vraag over circulair ondernemen? Stel deze aan Het Versnellingshuis.

 

CIRCLES

CIRCLES is de digitale en fysieke ontmoetingsplek voor iedereen die in Oost-Nederland wil (gaan) bijdragen aan de transitie naar een circulaire economie. Bij het CIRCLES-netwerk zijn uiteenlopende organisaties aangesloten. Samen hebben ze enorm veel kennis en ervaring, die ze beschikbaar stellen aan derden. Neem eens een kijkje op de website van CIRCLES. 

 

Cirkelstad

Cirkelstad is hét platform voor koplopers in de circulaire en inclusieve bouwsector die samen willen doen, leren en elkaar willen ontmoeten. Cirkelstad faciliteert publieke en private koplopers in de regio. Door een bestuurlijk en operationeel netwerk te verbinden, 10 jaar aan ervaringen te delen via de Cirkelstad Academie, gezamenlijk optrekken in de betreffende regio met periodieke afstemming om impact te genereren. 

 

Groene Hart Werkt!

Groene Hart Werkt! is hét regionale platform voor circulaire economische initiatieven in het Groene Hart! Zij verbinden ondernemingen, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheid met elkaar. Voorop staat het mogelijk maken van samenwerking tussen deze partijen aan circulaire initiatieven om de regionale economie te versterken en de arbeidsmarkt te verbeteren.

 

Cirkelregio Utrecht

Cirkelregio Utrecht zijn wij samen: een regio die slim en duurzaam omgaat met grondstoffen, van productie en inkoop tot gebruik en hergebruik. Zo blijft de waarde van grondstoffen behouden en voorkomen we grondstoffen schaarste en CO2-uitstoot. Op deze wijze bevorderen ze de werkgelegenheid, biodiversiteit en een gezonde leefomgeving. Samen maken we een circulaire samenleving mogelijk. Meer informatie? Bekijk de website.

 

 

Heeft u ook interesse om partner van Living Lab Regio Foodvalley Circulair te worden?

Wij verwelkomen u graag! Circulair ondernemen is geen utopie meer, het is inmiddels een serieus businessmodel dat kansen biedt. Heeft Living Lab Regio Foodvalley Circulair uw interesse gewekt en wilt u ook bijdragen aan een circulaire economie?

Bekijk alle voordelen

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven