Aeres MBO Ede in landelijke finale MBO-challenge voedselverspilling

Gepubliceerd op donderdag 29 april 2021
Community of Practice Circulaire Voedselketens

Aeres MBO Ede in landelijke finale MBO-challenge voedselverspilling

Dertig mbo-studententeams uit heel Nederland hebben gewerkt aan oplossingen om voedselverspilling te verminderen. Op donderdag 22 april 2021 was het zover, de eindstrijd in de finale. Zeven studententeams van Aeres MBO Ede bereikten deze finale. De studenten hebben heel praktisch gewerkt aan voedselverspillingsvraagstukken van bedrijven en organisaties. Ze zochten toepasbare oplossingen bij een vraag uit de praktijk. Een deskundige jury beoordeelde de ingediende cases.

Winnaar

Aeres MBO Almere heeft de challenge gewonnen met een Zero food waste receptenboek. Deze hebben zij gemaakt in samenwerking met het bedrijf ICHANGE. In dit kookboek staan recepten, met de meest voorkomende restjes uit de koelkast, specifiek voor jongeren. Als prijswinnaar krijgen ze de kans om het winnende product uit te gaan voeren.

Aeres MBO Ede

Vanuit Aeres MBO Ede deden zeven teams (van in totaal 30) mee met de challenge ‘Voedselverspilling’. Hun inzendingen waren genomineerd voor de eindstrijd. De studenten hadden kwalitatief goed uitgewerkte oplossingen aangedragen voor de vragen uit het bedrijfsleven en van organisaties. MBO-challenge ‘Voedselverspilling’ is één van de vele projecten van de Proeftuin Voedselverspilling Regio Foodvalley. Regio Foodvalley stimuleert het verminderen van voedselverspilling bij het onderwijs, bij de overheden, bedrijven en inwoners.

Lees het hele artikel

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2023 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven