De leerlingen van het Christelijk Lyceum Veenendaal zitten niet stil als het gaat om duurzaamheid. Na een succesvol project over de eiwittransitie, doken zij woensdag 10 september opnieuw in de wereld van voedsel en duurzaamheid.
Tijdens een speciale masterclass "Werken met restvoedsel" leerden 24 leerlingen uit Atheneum 5 hoe je van overgebleven producten in korte tijd verrassende én smakelijke gerechten kunt maken. Onder leiding van chef-kok Giel Dons gingen de leerlingen zelf aan de slag. Het resultaat: een mini do it yourself-‘burger’, gemaakt van resten brood, rijst, kaas en groenten, met een door de kok bereide kimchi-mayonaise.
Ook wethouder Marco Verloop was aanwezig om het initiatief te ondersteunen. Hij benadrukte hoe belangrijk het is dat jongeren actief meedenken en meedoen aan een duurzamere toekomst.
Met dit project laten de leerlingen zien dat duurzaamheid niet alleen belangrijk is, maar ook leuk, lekker en leerzaam kan zijn.