Wij maken het rond
Ondernemers

Christelijk Lyceum volgt een masterclass Werken met Restvoedsel

Gepubliceerd op donderdag 11 september 2025
Community of Practice Circulaire Voedselketens

Christelijk Lyceum volgt een masterclass Werken met Restvoedsel

De leerlingen van het Christelijk Lyceum Veenendaal zitten niet stil als het gaat om duurzaamheid. Na een succesvol project over de eiwittransitie, doken zij woensdag 10 september opnieuw in de wereld van voedsel en duurzaamheid.

Tijdens een speciale masterclass "Werken met restvoedsel" leerden 24 leerlingen uit Atheneum 5 hoe je van overgebleven producten in korte tijd verrassende én smakelijke gerechten kunt maken. Onder leiding van chef-kok Giel Dons gingen de leerlingen zelf aan de slag. Het resultaat: een mini do it yourself-‘burger’, gemaakt van resten brood, rijst, kaas en groenten, met een door de kok bereide kimchi-mayonaise.

Ook wethouder Marco Verloop was aanwezig om het initiatief te ondersteunen. Hij benadrukte hoe belangrijk het is dat jongeren actief meedenken en meedoen aan een duurzamere toekomst.

Met dit project laten de leerlingen zien dat duurzaamheid niet alleen belangrijk is, maar ook leuk, lekker en leerzaam kan zijn.



Foto's

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2025 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven