Circulaire Economie is een systeem waarin hoogwaardige diensten worden geleverd en waar producten langer meegaan, slim worden hergebruikt en gerecycled. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe business modellen. Hiervoor zijn nieuwe ketens en nieuwe samenwerkingen nodig. CIRCO biedt een driedaags ontwikkeltraject aan om ketenpartners bij elkaar te brengen en vanuit ieders eigen positie en businesscase op weg te helpen en kennis op te doen van circulair ondernemen en circulair design. Zo worden samen nieuwe kansen ontdekt en wordt circulaire business in gang gezet.
CIRCO Hub Midden Nederland helpt bedrijven om circulair te gaan ondernemen. CIRCO Hub Midden Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door zijn partners: Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU), Provincie Utrecht, Gemeente Utrecht, Gemeente Amersfoort, CIRCO NL, ROM Utrecht Region en de Rabobank Midden-Nederland.
Organisaties die geïnteresseerd zijn in de circulaire economie en graag handen en voeten geven aan dit thema binnen hun eigen organisatie
Tijdens de blended CIRCO track ontdek je samen met ketenpartners circulaire business kansen en werk je er één uit tot een concreet plan, dat op korte termijn realiseerbaar is voor je bedrijf.
Het samenwerken binnen de keten maakt je ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.
Je krijgt toegang tot actuele kennis en concreet bruikbare tools.
Daarnaast krijg je zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.
Het programma bestaat uit drie halve dagen waarin fysiek en online direct contact tussen de trainers en alle deelnemers is. Tussen deze contactmomenten wordt individueel aan de eigen case gewerkt.
Voorbereiding sessie 2: businessmodellen en design-strategieën verkennen
Veranderingen in kaart brengen
Bespreking en aanscherping ontwikkelde circulaire product
Tijdens de Blended Track ga je aan de slag in een unieke digitale leer- en werkomgeving. In de leermodules is alle theorie en uitleg te vinden werk je alles uit voor je eigen case en organisatie.
Hierbij is ruimte voor individueel contact met de trainer (zowel in 1-op-1 calls als tijdens de workshopdagen), plenaire groepsbijeenkomsten met onderlinge uitwisseling en online zelfwerk in leermodules. Een deel van dit zelfwerk kun je thuis doen in je eigen tijd, wanneer het jou goed uitkomt.
Voor de start vindt er een digitale intake plaats met de trainers, waarin je kennismaakt met de digitale omgeving waarin gewerkt zal worden (MURAL en de leermodules). Alle benodigde leermiddelen worden vóór de start van de Track beschikbaar gesteld.
Per bedrijf wordt een bijdrage van € 1.000,- gevraagd. Voor dit bedrag volgen 2 personen, 3 dagdelen een volledig verzorgde workshop. Feitelijke kosten zijn € 2.000. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
Aantal bedrijven: minimaal 8, maximaal 12.
Er doen 2 personen per bedrijf mee, voor maximale impact ten behoeve van de implementatie
Profielen van de deelnemers: iemand met technische achtergrond (ontwerper, engineer) en iemand met commerciële achtergrond (marketing, bedrijfskundig, inkoop). Een van beiden moet beslissingen kunnen maken over de innovatie van de organisatie.