Circulair bouwen betekent het bouwen zonder natuurlijke hulpbronnen uit te putten, zonder schadelijke emissies naar lucht, water en bodem en waar mogelijk zelfs positieve milieu-impact te creëren. Ben je aannemer of heb je een andere rol binnen de bouw/infra-sector in Zeeland en wil je aan de slag met circulair bouwen of ben je al aan het circulair bouwen, maar zoek je nog verdieping? Meld je dan aan voor de CIRCO Track!
De bouwsector is verantwoordelijk voor circa 5% van de CO2-uitstoot en de gebouwde omgeving (ongeveer 8 miljoen woningen en 1 miljoen commerciële en andere gebouwen) is verantwoordelijk voor ongeveer 35% van de uitstoot.
Verder produceert de bouwsector jaarlijks voor ruim 50 miljard euro aan verschillende gebouwen, deze gebouwen moeten nu al voldoen aan hoge duurzaamheidscriteria, maar om de klimaatdoelen te behalen is meer nodig en moeten dus ook bestaande gebouwen verduurzaamd en CO2-neutraal gemaakt worden. Dit is een grote maatschappelijke opgave waar niet alleen de bouwsector een bijdrage aan levert, maar ook andere partijen in de keten. Welke partijen zijn hier allemaal voor nodig en hoe kunnen we samenwerken om te komen tot circulaire bouwmethoden en passende businessmodellen? Dit komt allemaal terug in de CIRCO Track.
Heb je ketenpartners, zoals een opdrachtgever (woningcorporatie, projectontwikkelaar, etc.) of materialenleverancier die je mee wilt nemen in het circulaire denkproces, ook zij kunnen meedoen!
Je duikt in het gedachtengoed van circulaire ontwerpprincipes. Je analyseert de huidige lineaire waardeketen en selecteert de kansen voor jouw bedrijf.
+ Je werkt de meest veelbelovende circulaire kans van Fase 1 uit.
Je kijkt naar technische en commerciële haalbaarheid van jouw uitgewerkte circulaire kans, de gevolgen hiervan voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. De CIRCO Track wordt afgesloten met een pitch door deelnemende partijen.