Wij maken het rond
Partner worden

Community of Practice Bouw

Community of Practice Bouw

Wat houdt het in?

De Community of Practice Bouw is een samenwerking tussen het samenwerkingsprogramma Regio Foodvalley Circulair en Circelstad Veenendaal. Cirkelstad is hét circulaire platform voor publieke- en private ondernemingen die actief zijn in de gebouwde omgeving – Infra – gebouwen – gebieden. Het bestaansrecht van Cirkelstad: Elkaar willen ontmoeten, willen leren van elkaar en samen willen DOEN! 

De opgave is groot, de woningbouwopgave, de renovatie opgave, verduurzamen van de infrastructuur en bedrijfsterreinen. Het is dus niet de vraag hoe je werk krijgt, maar hoe gaan we dit samen hoogwaardig en toekomstbestendig organiseren.

Een van de belangrijke drijvers is het komen tot eenzelfde taal en daarmee een kwaliteitsstandaard in wat we verstaan onder Circulair (ver)bouwen. Het raamwerk van Het Nieuwe Normaal is onderdeel geworden van o.a. het Convenant Duurzaam Bouwen, de Woondeals en daarmee hebben we een eerste stap gezet naar 2030-2050. Het in de praktijk gaan brengen en daarin goed leren samenwerken is nu een volgende stap. 

Inmiddels zijn er meerdere projecten en modulaire concepten HNN geëvalueerd en we gaan aan de slag met een volgende serie van projecten, nu in de eigen regio. De leercurve is stijl, de opbrengst groot en het maakt mensen trots wat ze soms onbewust al doen. Maar bovenal: “je gaat het pas zien als je het door hebt” 

Hoe kun jij ook gaan deelnemen aan "Het Nieuwe Normaal"?

We gaan 2023 starten met #10 project evaluaties uit de regio. Dat kan met projecten vanaf DO (Definitief Ontwerp) of al uitgevoerd. Het kunnen eigen vastgoedprojecten zijn van gemeenten of (woningbouw)projecten binnen de grenzen van de Foodvalley. Wilt u uw project laten evalueren en leren waar verbeterpotentieel ligt voor uw volgende project of concept? Of leren hoe u een aanbesteding of uitvraag beter in de markt kunt zetten of beantwoorden? Dan is dit uw kans. Schrijf je project hier in. De HNN-evaluatie wordt u aangeboden door de Community of Practice in samenwerking met Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Cirkelstad.

Wilt u zich ook aansluiten bij de Community of Practice Bouw?

Met deelname aan de Community of Practice Bouw en aan de HNN-evaluaties krijgt u toegang tot de kennis, het netwerk van zowel het Samenwerkingsprogramma Living Lab Regio Foodvalley Circulair als het landelijke netwerk van Cirkelstad.

Voor wie is dit interessant: voor o.a. woningbouwcorporaties, ontwikkelaars, bouwers, aannemers, adviseurs, installateurs, architecten, producenten/ fabrikanten, toeleveranciers, gemeenten, provincies, banken, onderwijs- en onderzoeksinstellingen. ed.

Kijk op de agenda voor de aanstaande bijeenkomst(en).

Community of Practice-begeleider Bouw

Bent u of wilt u ook aan de slag met circulair (ver)bouwen of wilt u een HNN-evaluaties laten uitvoeren?
Neem dan contact op met Wytze Kuijper | wytze@cirkelstad.nl – of bel op 0622968568

Samen maken we het verschil.

Projecten binnen bouw

Gezond Bouwen in de Gelderse Vallei

Bekijk project
Community of Practice Bouw

Beste boeren, bouwers en andere ketenpartijen, Bouwen met natuurlijke materialen levert tal van gezondheidsvoordelen op voor bewoners van deze huizen,...

Aankomende evenementen

Bijeenkomst CSRD: Dealen met de Green Deal

Maandag 22 april 2024

Bijeenkomst Urgentietijdlijn Duurzaamheid Industrie Urgentietijdlijn Duurzaamheid Industrie CSRD, ESG, CO2-beprijzing, ETS, Dubbele materialiteitsanalyse Steeds meer bedrijven worden geconfronteerd met een...

Lees meer

Vervolg ketenbijeenkomst Gezond Bouwen in de Gelderse Vallei

Woensdag 15 mei 2024

De tweede ketenbijeenkomst over het opzetten van één of meerdere productieketens voor biobased bouwen in de Gelderse Vallei vindt plaats...

Lees meer

Ontdek en Ontmoet Regio Foodvalley

Vrijdag 07 juni 2024

Save the date Vrijdag 7 juni is het zover. Dan nemen wij je mee naar een duurzaam Regio Foodvalley tijdens...

Lees meer

Integraal Waterstof Project Regio Foodvalley 2024

Dinsdag 31 december 2024

Er is veel momentum gaande op gebied van waterstof in Regio Foodvalley. Niet alleen het netwerk groeit, maar zo ook...

Lees meer

Heeft u ook interesse om partner van Living Lab Regio Foodvalley Circulair te worden?

Wij verwelkomen u graag! Circulair ondernemen is geen utopie meer, het is inmiddels een serieus businessmodel dat kansen biedt. Heeft Living Lab Regio Foodvalley Circulair uw interesse gewekt en wilt u ook bijdragen aan een circulaire economie?

Bekijk alle voordelen
Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven