Wij maken het rond
Partner worden

Corona update

Gepubliceerd op donderdag 09 april 2020
AlgemeenCommunity of Practice BouwCommunity of Practice Circulaire VoedselketensCommunity of Practice MeetbaarheidCommunity of Practice Inkopen en Beleid

Corona update

Beste founders, partners en andere betrokkenen,

Het ene moment heeft u een succesvol bedrijf en het andere moment staat de regionale-, nationale- en internationale economie vanwege de corona (Covid-19) uitbraak grotendeels stil. Wat ziet de wereld er opeens anders uit!

We zouden bijna vergeten dat er in het kader van de samenwerkingsovereenkomst 2019-2020 tientallen partijen in de regio samenwerken aan circulaire innovaties en verdienmodellen. De opmaat voor een sterke circulaire economie. Ik vind dat we in 2019 goed uit de startblokken gekomen zijn en ook begin 2020 zijn we volop bezig met activiteiten en bijeenkomsten. Een jaarverslag over 2019 zal binnenkort verschijnen. 

De overstap naar circulair ondernemen vraagt een grote omslag. En het is vaak een proces van jaren. Er is niet een specifiek startmoment. Het maakt het bedrijf toekomstklaar, zowel strategisch als qua rentabiliteit en zingeving.  Op dit moment is elke organisatie bezig met de enorme problematiek door het coronavirus; we worden allemaal geraakt, de een meer en sneller dan de ander. En toch dringen we er op aan en misschien juist in deze periode ook na te blijven denken over de kansen die de noodzakelijke circulaire economie ons biedt. Sommigen zeggen: “Juist nu hebben we ook wat meer tijd om er tijd aan te besteden.” En we ontdekken allemaal nu ook de mogelijkheden van het online communiceren met elkaar.

De noodzaak van circulaire economie stopt niet meer en het zou door de crisis die ons nu treft ook nog wel eens tot een extra versnelling kunnen leiden en dit niet alleen nationaal, maar zeker ook regionaal.

De Versnellingskamer blijft ook in deze tijd kijken waar de kansen zijn voor de bedrijven, onderwijs -en kennisinstellingen en gemeentes in de Regio Foodvalley en ook de werkplaatsbegeleiders houden zo goed mogelijk contact met de deelnemers.

Kijk waar je als bedrijf kunt aanhaken. Samenwerken en kennis uitwisselen maakt de regio en ondernemers sterker. We hebben elkaar nodig en blijven werken aan een sterke regionale, circulaire economie.

Namens de Versnellingskamer,

Mariska de Kleijne (voorzitter) 

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven