Floriade Expo

Gepubliceerd op woensdag 25 mei 2022
AlgemeenWerkplaats Circulaire Voedselketens

Floriade Expo

Eens in de 10 jaar is er de unieke Floriade Expo in Nederland. Dit jaar van 14 april tot en met 9 oktober 2022 in Almere. De Floriade biedt een enorme verscheidenheid aan innovaties en trends uit binnen- en buitenland om onze steden leuker, groener en duurzamer te maken. Er is veel aandacht voor voedsel. Op het terrein kun je genieten van kleuren, geuren en smaken van bloemen, fruit en groenten. Ook voor het onderwijs is een bezoek aan de Floriade meer dan de moeite waard.

Regio Foodvalley en de Floriade: onderwijsaanbod

Regio Foodvalley presenteert zich op de Floriade in het World Food Paviljoen. Samen met partners geven we een kijkje in de vernieuwende voedselprogramma’s en -innovaties van de regio. Ook voor het onderwijs is dit interessant. In het kader van de Floriade Expo bieden we dit jaar het Voortgezet- en MBO-Onderwijs graag een programma aan. We zetten in op het thema Voedselverspilling. Dit sluit aan bij een campagne die we in de regio al een aantal jaren in de spotlights zetten, namelijk de landelijke Verspillingsvrije Week.

Onderwijsprogramma in de Verspillingsvrije Week

Deze week loopt van 12 – 18 september 2022, is volledig gericht op het tegengaan van voedselverspilling (preventie) en het verwerken van reststromen tot nieuwe, eetbare producten of gerechten (waarde-creatie). De afgelopen jaren zijn er in de regio tal van activiteiten ontplooid in de Verspillingsvrije Week. Dit jaar bieden we een speciaal programma voor het VO en MBO, òp de Floriade. Met masterclasses Zero Waste/restverwerking o.l.v. chefkoks, meet&greets met culinaire ondernemers uit de regio, de nieuwe Gelderse Food-Film en meer. Daarnaast is er de mogelijkheid om mee te doen met de Floriade-challenge, die loopt van 15 april tot 1 juni, waarbij studenten aan oplossingen voor vraagstukken kunnen werken en mee kunnen dingen naar een prijs.

Praktische informatie - kosten

We kunnen 2 MBO-groepen van 30 studenten en 9 voorgezetonderwijs scholen ontvangen met een stevig programma van 2 uur. Daarnaast biedt het terrein van de Floriade meer dan voldoende gelegenheid om de hele dag rond te kijken bij alle innovaties van over de hele wereld. Van een levende bibliotheek, een voedselbos, tot een myceliumwoning en landenpaviljoens, er is voor elk wat wils. Een rit in de kabelbaan is inbegrepen. Deelname gaat op volgorde van aanmelding en o.b.v. regionale spreiding.

Regio Foodvalley biedt dit programma gratis aan. Er zijn voor de scholen wel kosten verbonden aan de entree en aan het vervoer. Zie ook de bijlage. Als het voor de school een probleem is om in deze bijkomende kosten te voorzien dan kan bij Regio Foodvalley maatwerk ondersteuning aangevraagd worden. Meer informatie hierover via Carolien Huisman, E: carolien@regiofoodvalleycirculair.nl. De bijlage met uitgebreidere informatie is toegevoegd.

Wij hopen van harte u en uw klas te mogen verwelkomen in de Verspillingsvrije Week op de Floriade.

Voor vragen en aanmelding kunt u zich wenden tot Wieke Bonthuis, projectleider onderwijs Living Lab Circulair/regio Foodvalley, E: Wieke@BonthuisAdvies.nl.

Met vriendelijke groet,

Wieke Bonthuis,
Projectleider onderwijs/Circulaire Voedselketens

Carolien Huisman
Programmamanager Food/Regio FoodvalleyMeer informatie

Algemeen Werkplaats Circulaire Voedselketens

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2022 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven