Wij maken het rond
Partner worden

Grondstoffenscanner

Gepubliceerd op vrijdag 26 augustus 2022
Community of Practice Industrie

Grondstoffenscanner

Met behulp van de Grondstoffenscanner kunnen ondernemers en ontwerpers de leveringszekerheid in hun materiaalketen onderzoeken. Schaarse grondstoffen zijn een risico voor je bedrijf. Als je de kritische grondstoffen in je producten hebt opgezocht krijg je een factsheet met specifieke karakteristieken van de grondstof. Waar komen ze vandaan? Wat is het risicoprofiel per materiaal? Daarbij kan het gaan om economische risico’s, maar ook om milieu- en maatschappelijke risico’s, bijvoorbeeld rond mensenrechten. Daarnaast word je handelingsperspectief geboden, zodat je handvatten hebt om in actie te komen.

De bron voor de materialen die in de Grondstoffenscanner staan, is de database ‘ecoinvent’. Veel gerenommeerde tools maken gebruik van deze database, wat betekent dat de gegevens up-to-date en betrouwbaar zijn. Ecoinvent is een vereniging zonder winstoogmerk.

De grondstoffenscanner is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van EZK, Koninklijke Metaalunie en FME en is speciaal ontworpen voor mkb- en grootbedrijven in de maakindustrie.

Meer informatie

Community of Practice Industrie Industrie

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven