Het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie (2019-2023) is een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen dat zich sterk maakt voor de circulaire transitie van de Nederlandse maakindustrie.
Welke modellen en aanpakken voor de circulaire transitie zijn de laatste jaren ontwikkeld? Hoe kun je deze toepassen in de praktijk van de maakindustrie? En hoe kunnen we ze breder inzetten om de circulaire transitie in een volgende regeerperiode stevig te versnellen? Op vrijdag 25 juni delen zes professoren hun inzichten en aanpakken voor circulaire transitie en passen deze toe op een case in de maaksector:
- Networksturing en 10 principes regio-aanpak: prof.dr. Jacqueline Cramer, hoogleraar Duurzaam Innoveren Universiteit Utrecht
- Missiegedreven Innovatiesystemen: prof.dr. Marko Hekkert, hoogleraar Innovatiewetenschappen Universiteit van Utrecht
- Circulaire Businessmodellen: prof.dr. Jan Jonker, emeritus hoogleraar Duurzaam ondernemen Radboud Universiteit
- Transitiemanagement: prof.dr. Derk Loorbach, hoogleraar Transitiekunde Erasmus Universiteit
- Markttransformatiemodel: prof.dr.ir. André Nijhof, hoogleraar Duurzaam Ondernemen en Stewardship Nyenrode University & Lucas Simons, NewForesight en SCOPE insight
- Small Wins: prof.dr.ir. Katrien Termeer, hoogleraar Bestuurskunde Wageningen Universiteit
Het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie nodigt iedereen van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst is met name interessant voor professionals die:
- meer willen leren over de transitie-aanpakken,
- werkzaam zijn in of met de sectoren ICT hardware of machinebouw, en/of
- actief zijn rond onderzoek en ontwikkeling op het gebied van circulair ondernemen.
Meer informatie of aanmelden voor de bijeenkomst? Klik dan op onderstaande button.
Meer informatie