Wij maken het rond
Partner worden

Lunchlezing Het Niet Meer Normaal

Gepubliceerd op woensdag 25 januari 2023
Community of Practice Bouw

Lunchlezing Het Niet Meer Normaal

De transitie naar een circulaire economie gaat vaak over nieuwe dingen doen. Anders ontwerpen, anders uitvragen en anders samenwerken. Maar om tot systeemverandering te komen moeten we ook dingen niet meer doen. Wat vinden we in deze tijd juist niet meer normaal?

Hierover organiseerde Cirkelstad met Squarewise op 24 januari een digitale Lunchlezing. Tijdens deze lezing werd onder ander besproken waarom deze shift van symptoombestrijding naar systeemverandering noodzakelijk is, wat dit betekent voor de bouwsector, en vooral hoe een ieder hierin morgen al een verschil kan maken.

Een aantal sprekers kwamen aan het woord. Zo sprak Carla Groot Djakou van Groot Perspectief & Impact onder meer over wat er afgebroken moet worden in de bouweconomie en nam Carla Rongen de deelnemers mee mee in welke materialen en activiteiten nu echt niet meer kunnen. Liet Tim Vermeend van Urban Climate Architects aan de hand van een praktijkvoorbeeld zien dat circulair bouwen niet duurder hoeft te zijn dan traditioneel bouwen. En ging Leonie van der Steen van Squarewise in op de culturele en organisatorische patronen. Welke moeten we afbreken om werkelijk circulair te gaan bouwen? Waar werken we naartoe, en hoe doen we dat al?

Meer lezen over dit onderwerp? 

Lees hier de Greenpaper

Meer informatie

Community of Practice Bouw Bouw

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven