Living Lab Regio Foodvalley Circulair was vandaag in de Week van de Circulaire Economie bij MBO De Meerwaarde in Barneveld. Hier hebben we gewerkt met restvoedsel onder leiding van chef-kok Giel Dons (Dons Catering) uit Wageningen. Dit voedsel kwam niet alleen van een stadsvoedseltuin en een lokale bakker, maar ook rechtstreeks uit de koelkasten van de school zelf.
14 studenten van de opleiding Zorg & Welzijn zijn aan de slag gegaan met het maken van: crackers met tzatziki-dip, groentesoep, sandwiches, mozzarella-salade en wentelteefjes. Het werd een complete en feestelijke lunch. Deze ervaring past perfect binnen de visie van de opleiding Zorg & Welzijn, waar gezond en duurzaam koken erg belangrijk is. Het onderdeel 'verspillingsvrij' sluit daar naadloos op aan. De leerlingen hebben geconcentreerd en serieus gewerkt. En wie hard werkt, wordt beloond met een heerlijke zelfgemaakte lunch. Helemaal echt: aan een gedekte tafel.
Met elkaar hebben we berekend dat de leerlingen in deze les zo’n 5 kilo voedsel hebben ‘gered’ en vooral ook nieuwe waarde hebben meegegeven door er weer lekkere nieuwe gerechten van te maken. De kringloop is weer gesloten!