Wij maken het rond
Partner worden

Nationale Aardappelbergdag Wageningen

Gepubliceerd op dinsdag 30 juni 2020
AlgemeenCommunity of Practice Circulaire Voedselketens

Nationale Aardappelbergdag Wageningen

Zaterdag 27 juni is uitgeroepen tot Nationale Aardappelbergdag om aandacht te vragen voor al het voedsel wat in de Corona-tijd overblijft.

Aardappels staan daar symbool voor want de schuren van de Nederlandse aardappeltelers en verwerkers liggen de laatste maanden afgeladen vol. Door het coronavirus viel de verkoop van de aardappelen bijna helemaal stil doordat horeca, festivals en export niks meer afnamen. De aardappels belanden nu in biogas en veevoer. Niet alleen een enorme schadepost voor de boeren, die nu minder dan de kostprijs krijgen, maar op deze manier wordt ook honderdduizenden kilo’s aan voedsel verspild.

Na een succesvolle actie in Amsterdam is op 27 juni op 12 locaties in Nederland een vrachtwagen vol aardappels gestort om door consumenten gegeten te worden. Via TooGoodToGo konden mensen voor 4,50 een tas vol aardappels scheppen en daarmee voedselverspilling tegengaan en de boeren een eerlijke prijs betalen. Wageningen was een van de locaties waar dit kon en de proeftuin Voedselverspilling (onderdeel van het Living Lab) heeft deze actie ondersteunt.

Er zijn verschillende artikelen in de regionale en nationale media gekomen en de actie heeft veel positieve reacties gekregen.Foto's

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven