Wij maken het rond
Partner worden

Nieuwtjes op het gebied van Waterstof

Gepubliceerd op donderdag 05 augustus 2021
Community of Practice Waterstof

Nieuwtjes op het gebied van Waterstof

De waterstofwereld staat deze zomer volop in bloei met vele ontwikkelingen. Bij deze enkele leuke die wij voorbij hebben zien komen. 

Eind 2021 komen Renault bedrijfswagens onder de merknaam hyvia op de markt. Ook is daar een waterstoftankstation bij te kopen (lees hier meer). Maar ook truckfabrikanten bundelen de krachten met milieuorganisaties om serieus werk te maken van transport met emissievrije trucks voor zowel batterij-elektrisch als waterstof-elektrisch. Dat blijk uit een brandbrief aan de Europese Commissie, waarin wordt gesteld dat maar liefst 1000 waterstoftankstations voor 2030 nodig zijn (zie link).

Binnen de grenzen van ons land probeert FrieslandCampina in samenwerking met producent Hyzon en vervoerder Transport Groep transport op waterstof mogelijk te maken. De start is in en rond Groningen, omdat daar getankt kan worden. Lees hier meer over hoe FrieslandCampina de klimaatimpact van melkwagens tot een minimum wil beperken.

Verder wordt op 1 oktober vanuit het Waterstof Veiligheid Innovatie Programma (WVIP) de webinar Waterstoftankstations & Vergunningen georganiseerd. Interesse in Waterstof en veiligheidsrisico’s die komen kijken bij het realiseren van een waterstoftankstation en bijbehorende vergunningstraject? Dan kun je, je via deze link aanmelden voor de webinar. 

En tot slot is ook Werkplaats Waterstof in het zonnetje gezet in het Groei magazine nr. 7. In dit artikel is in een interview met Werkplaatsbegeleider Erik besproken hoe in Werkplaats Waterstof bedrijven, overheid en kennisinstellingen samenwerken om de kip-ei-situatie te doorbreken. In hetzelfde artikel kun je ook meer lezen over het H2 Milkrun dat vanaf volgend jaar waterstof zal bezorgen tot in de voertuigen bij bedrijven.

Meer informatie

Community of Practice Waterstof Waterstof

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven