Wij maken het rond
Ondernemers

NOS journaal: Bakkersgrondstof Wageningen verwerkt oude broden tot nieuwe desem

Gepubliceerd op dinsdag 24 januari 2023
Community of Practice Circulaire Voedselketens

NOS journaal: Bakkersgrondstof Wageningen verwerkt oude broden tot nieuwe desem

Het bedrijf Bakkersgrondstof uit Wageningen, initiatief van onder andere Sebastiaan Hetterschijt, boekte begin januari succes in de landelijke media. NOS: “In Nederland worden dagelijks 700.000 broden te veel gebakken, die dan maar worden vermalen tot veevoer. Geen goede zaak, vinden drie bakkers. Zij begonnen daarom een bedrijf om van oud brood nieuw brood te maken. Het is nu nog een pilot, maar dit jaar willen ze opschalen naar 100.000 kilo nieuw 'oud' brood per jaar.”

Sebastiaan is actief in het Living Lab. Zo was de Werkplaats Circulaire Voedselketens vorig jaar te gast in de ‘fabriek’ van Bakkersgrondstof en was Sebastiaan spreker tijdens onze meet-up op de Floriade.

Bekijk hier het NOS-item

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven