Ondernemersvraagstukken gekoppeld aan Aeres MBO Ede

Gepubliceerd op dinsdag 30 november 2021
Werkplaats Circulaire Voedselketens

Ondernemersvraagstukken gekoppeld aan Aeres MBO Ede

Onderwijs

We hebben 4 ondernemersvraagstukken uit regio Foodvalley kunnen koppelen aan deelnemende teams van Aeres MBO Ede in het kader van de nieuwe ronde landelijke MBO-challenge voedselverspilling die loopt van oktober 2021 tot en met februari 2022. Dit vanuit de de agro-hoek, uit de bakkerij-wereld en uit horeca binnensteden.

De vraagstukken luiden als volgt:

  • Voor een akkerbouwer onderzoek doen naar hergebruik van het snijafval dat vrijkomt bij het verpakken van de gesneden groenten
  • Voor bakkerijen een recept ontwikkelen op basis van broodresten met als doel een heerlijk fris zure drank (kvas) te ontwikkelen
  • Voor horeca-ondernemers in het centrum van een gemeente in Foodvalley gaan groepen studenten aan de slag om specifieke oplossingen te bedenken/uit te werken voor de vrijkomende reststromen


Meer informatie

Werkplaats Circulaire Voedselketens

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2022 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven