Wij maken het rond
Ondernemers

Ondernemersvraagstukken gekoppeld aan Aeres MBO Ede

Gepubliceerd op dinsdag 30 november 2021
Community of Practice Circulaire Voedselketens

Ondernemersvraagstukken gekoppeld aan Aeres MBO Ede

Onderwijs

We hebben 4 ondernemersvraagstukken uit regio Foodvalley kunnen koppelen aan deelnemende teams van Aeres MBO Ede in het kader van de nieuwe ronde landelijke MBO-challenge voedselverspilling die loopt van oktober 2021 tot en met februari 2022. Dit vanuit de de agro-hoek, uit de bakkerij-wereld en uit horeca binnensteden.

De vraagstukken luiden als volgt:

  • Voor een akkerbouwer onderzoek doen naar hergebruik van het snijafval dat vrijkomt bij het verpakken van de gesneden groenten
  • Voor bakkerijen een recept ontwikkelen op basis van broodresten met als doel een heerlijk fris zure drank (kvas) te ontwikkelen
  • Voor horeca-ondernemers in het centrum van een gemeente in Foodvalley gaan groepen studenten aan de slag om specifieke oplossingen te bedenken/uit te werken voor de vrijkomende reststromen

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven