11 - 16 maart
Week van de Circulaire Economie

Onderzoek binnen de werkplaatsen

Gepubliceerd op vrijdag 24 januari 2020
AlgemeenCommunity of Practice BouwCommunity of Practice Circulaire VoedselketensCommunity of Practice MeetbaarheidCommunity of Practice Inkopen en Beleid

Onderzoek binnen de werkplaatsen

Vanuit het Lectoraat Mens & Organisatie van de Christelijke Hogeschool Ede wordt binnen het Living Lab gewerkt aan een onderzoek. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Robert van der Linden, masterstudent aan de Tilburg Universiteit. In dit bericht stelt hij zich graag voor en vertelt kort wat hij het komende half gaat doen.

Als masterstudent organisatiewetenschappen met een specialisatie rondom de ‘Sustainable Development Goals’ (SDG’s) onderzoek ik de circulaire werkplaatsen en hoe deze invloed hebben op beleid van organisaties. Ik doe dit onderzoek in het kader van mijn masterthesis.

Ik vind het mooi dat de Triple Helix in dit gebied hard samenwerkt om circulaire initiatieven te ontplooien. Circulaire economie zie ik als een nieuwe manier van denken, organiseren, produceren en consumeren. De omslag naar een ‘nieuw’ economisch model is soms in de theorie makkelijker dan in de praktijk. Samenwerking in de regio, in de vorm van onder andere een Living Lab, zie ik als unieke kans. Een kans om samen met regiopartners en ook ketenpartners te zoeken naar Circulaire oplossingen.

Met oog op het bovenstaande is onderzoek belangrijk. Enerzijds om te kijken hoe binnen de werkplaatsen informatie wordt gedeeld om zo te leren wat de meest effectieve manier is om dit te doen. Anderzijds om deze initiatieven als voorbeeld te laten dienen voor organisaties en regio’s elders. Door middel van observaties tijdens de werkplaatsen, interviews en het analyseren van documenten zal ik in de komende periode gaan ontdekken hoe de werkplaatsen werken en wat daarin effectief blijkt te zijn.

Door middel van de nieuwsbrieven en berichten op de website zal ik iedereen op de hoogte houden rondom dit onderzoek. Als u betrokken bent bij de werkplaatsen, dan is de kans ook groot dat ik u binnenkort zal benaderen.

Mocht u meer willen weten over dit onderzoek of heeft u misschien een vraag? Mail dan gerust naar drvdlinden@che.nl.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven