Wij maken het rond
Partner worden

Sebastiaan Hetterschijt aan de slag als circulaire ketenadviseur

Gepubliceerd op woensdag 30 augustus 2023
AlgemeenCommunity of Practice BouwCommunity of Practice Circulaire VoedselketensCommunity of Practice MeetbaarheidCommunity of Practice Inkopen en Beleid

Sebastiaan Hetterschijt aan de slag als circulaire ketenadviseur

Sebastiaan Hetterschijt gaat voor het Living Lab aan de slag als circulaire ketenadviseur om circulaire voedselketens te helpen realiseren. Sebastiaan is medeoprichter van Bakkersgrondstof en expert op het gebied van voedselketens en circulariteit. 

Bakkersgrondstof als partner van Living Lab Regio Foodvalley Circulair

Sebastiaan is bakker van oorsprong en richtte samen met twee compagnons Bakkersgrondstof op om overgebleven broden uit grotere bakkerijen om te zetten tot desem, waarna diezelfde bakkerijen er opnieuw brood van kunnen bakken. Bakkersgrondstof bevindt zich inmiddels in een belangrijke fase van opschaling en uitrol.

Sebastiaan draait al langere tijd mee in de Community of Practice (voorheen Werkplaats) Circulaire Voedselketens en is met Bakkersgrondstof in februari partner geworden van het Living Lab. Sebastiaan: “Het is enorm belangrijk om kennis over circulair denken, circulaire ketens inrichten en circulaire business cases uit te wisselen.”

Waarom een circulaire ketenadviseur?

Als circulaire ketenadviseur heeft Sebastiaan zich ingezet voor project Proeflokaal voor sterkere circulaire én korte ketens in Regio Foodvalley. “De eerste vraag die meestal gesteld wordt is: waar moet ik beginnen? Als ketenadviseur help ik dus vooral om de weg te wijzen en de ondernemers op valkuilen te wijzen. Het gaat vooral om het inspireren en voorkomen van beginnersfouten. Daarbij komt dat een onafhankelijke ketenadviseur met een frisse blik naar de organisatie kijkt, waardoor er mogelijkheden ontstaan om nieuwe circulaire business cases te gaan ontwikkelen.”

“Ik werk daarbij graag aan korte voedselketens, omdat veranderingen in korte ketens veel gemakkelijker te realiseren zijn en omdat er rendement gemaakt kan worden met circulaire business cases.”

Wat ga je de komende tijd doen?

Ik ga ondernemers in Regio Foodvalley helpen bij vraagstukken met betrekking tot het opzetten van circulaire voedselketens. Ik wil bij ondernemers, zowel agrariërs als andere partijen in de voedselketen, interesse en kansen creëren voor circulaire korte ketens door te sparren en voorbeelden te geven. We voeren verkennende gesprekken met partijen om de huidige ketenprojecten van het CoP verder uit te breiden, maar ook om met hen nieuwe projecten te starten. Ik help ondernemers waar nodig om belemmeringen weg te nemen en ik kan een vraagbaak zijn over bijvoorbeeld voedselveiligheid, wetgeving en ketenkansen in het algemeen.

Ik trek nauw samen op met de trekker van de Community of Practice, Suzan Klein Gebbink, zodat we de bestaande projecten en project-ideeën verder kunnen versterken en het netwerk binnen en rondom het Living Lab goed kunnen benutten en versterken.

Voor iedereen?

Alle voedsel-ondernemers uit Regio Foodvalley met serieuze voornemens en plannen zijn in eerste instantie welkom. “We leggen natuurlijk wel de focus op de partners en andere betrokkenen bij de CoP Circulaire Voedselketens en de projecten die we daar samen tot stand brengen.” 

Contact?

Sebastiaan trekt nauw samen met op de trekker van de Community of Practice circulaire voedselketens, Suzan Klein Gebbink. Wil je ook aan de slag met circulaire voedselketens en een gesprek inplannen? Mail of bel dan naar post@suzankleingebbink.nl of 06-52519691 en er volgt een afspraak met Sebastiaan of haar.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven